Piwo gotowe do oceny
Maryensztadt, Sweet Sixteen
Collapse
X
-
Maryensztadt, Sweet Sixteen
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobrunatny. [4.5]
Piana: Ładna i wysoka, drobna, beżowa, raczej trwała. [4]
Zapach: Kawowy, czekoladowy, trochę słodkawy. Klasyczny dla stylu. [4]
Smak: Piwo wyraźnie słodkie, palone. Kawa, trochę słodkiej, mlecznej czekolady. Goryczka na poziomie niskim. Gładkie, pełne. [4]
Wysycenie: Nieco niższe lepiej by pasowało do gładkiej tekstury piwa. [4.5]
Opakowanie: Poza tym, że czarne - to jak pozostałe z serii. Czy lód na etykiecie to aluzja do rozwiązłości seksualnej 16-latek? [4]
Uwagi: Smaczne.
Moja ocena: [4.05]
-
-
Albo ja sie nie znam, albo pije zupelnie inne piwo. Puste, wodniste, a cech charakterystycznych dla stouta tj. czekolada, kawa, paloność próżno się doszukiwać. W aromacie mocno słodowe jak jakis czeski pils. Moze gdzieś w tle są jakies nuty melanoidynowe, i jakas taka tania kawa prosto z dworca PKP. Goryczka znikoma. Aftertaste jakiś dziwny trawiasty. 16 ekstraktu a smakuje jak 12stka. To piwo jest słabe.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika innerlife Wyświetlenie odpowiedziAlbo ja sie nie znam, albo pije zupelnie inne piwo. Puste, wodniste, a cech charakterystycznych dla stouta tj. czekolada, kawa, paloność próżno się doszukiwać. W aromacie mocno słodowe jak jakis czeski pils. Moze gdzieś w tle są jakies nuty melanoidynowe, i jakas taka tania kawa prosto z dworca PKP. Goryczka znikoma. Aftertaste jakiś dziwny trawiasty. 16 ekstraktu a smakuje jak 12stka. To piwo jest słabe.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika innerlife Wyświetlenie odpowiedzi08.07.2016
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: czarny, nieprzejrzysty [5]
Piana: beżowa, drobna, opadła szybko do cienkiej warstwy [3]
Zapach: słabiutki ale miły, głównie zapach kawy [3.5]
Smak: w miarę pełne i treściwe, wytrawny smak paloności, lekki oraz domieszka kawy i gorzkiej czekolady, całość dobrze skontrowana zboźowymi akcentami [4]
Wysycenie: ciut za duże [4.5]
Opakowanie: firmowe szko, wafle, jest tak jak powinno być [5]
Uwagi: Smaczny klasyk
Moja ocena: [3.85]Last edited by becik; 2016-05-20, 17:29.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny z rubinowymi refleksami. [4.5]
Piana: Beżowa, złożona z drobnych pęcherzyków, ale dramatycznie krótka. Piana jak na zdjęciu Becika. [2.5]
Zapach: Bardzo delikatna kawa, czekolada i jeszcze trochę mleka. [3.5]
Smak: Piwo gładkie, średnio słodkie, kawowe, zbożowe i pozbawione goryczki. Czuć natomiast wyraźną paloność w postaci orzeźwiającego kwasku. [4]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Tym razem czarna kolorystyka, na etykiecie lód w szklance, a na dole mleko. Brak pełnego składu. [4]
Uwagi: Całkiem dobry milk stout, ale znam lepsze. No i Billy Idola zachciało mi się posłuchać...
Warka 20.11.2016.
Moja ocena: [3.7]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brązowoczarny nieprzejrzysty, no, może pod światło jakieś refleksy... [4]
Piana: Beżowa, bardzo drobna, średniowysoka i średniotrwała. [3.5]
Zapach: Kawa, mleczna czekolada, daleki ślad suszonych owoców, lekkie zboże też. [4]
Smak: Aksamitnie oleisty smak, znowu kawa i czekolada, posmak płatkowo-zbożowy, może gdzieś minimalna wędzonka...? [4]
Wysycenie: Stosownie niewysokie. [4]
Opakowanie: Świetna nazwa, nie tylko powodująca erotyczne rozmarzenia starych satyrów , ale budząca także skojarzenia muzyczne... Elegancka, subtelna i dopracowana eta. Szkoda tylko, że kapsel browaru jest biały... [4]
Uwagi: Znów smaczny stout. To już zaczyna ocierać się o monotonię, a nawet nudę... .
Moja ocena: [3.95]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny, nieprzejrzysty. [5]
Piana: Niewysoka, ciemnobeżowa, drobnopęcherzykowa, średnio trwała, ładnie zdobi szkło. [3.5]
Zapach: Bardzo słaby, kawa, czekolada i nuta zbożowa - zdecydowanie brakuje mu intensywności. [3]
Smak: Słodkawe, najwyraźniejsza jest delikatna kawa(może kawa zbożowa), odrobina paloności i trochę czekolady, niedużo ciała - lekko wodniste, niska goryczka. W porządku. [3.5]
Wysycenie: Niewysokie - pasuje. [4]
Opakowanie: Ładna etykieta, dużo informacji, brakuje tylko dokładnego składu. [4]
Uwagi: Przeciętny milk stout, brakuje mu aromatu, ale po za tym jak najbardziej do wypicia. Warka do 16.06.2017
Moja ocena: [3.45]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemnobrązowy, wpadający w czarny, pod światło tworzy rubinowe refleksy [4]
Piana: obfita, beżowa, utworzyła zwartą czapę, drobnopęcherzykowa. Opadając zostawiła ślad na szkle. [5]
Zapach: niezbyt intensywny: kawa i czekolada, słodsza wersja plus wyraźna laktoza i zbożowość. Laktozy trochę za dużo. [3.5]
Smak: lekko wytrawny: kawowo-czekoladowy. Dochodzi też trochę kawy zbożowej, czarnego chleba i na finiszu kwasek. Całość wygładza wsad owsiankowy. Goryczka palona, głównie za sprawą ciemnych słodów. Czy jest tu chmiel? [3.5]
Wysycenie: pomiędzy niskim a średnim, nawet pasuje [4.5]
Opakowanie: Etykieta ładna i pasuje do stylu. W info brakuje tylko danych dot. chmielów. [4.5]
Uwagi: Poprawne, w stylu piwo, do degustacji.
Moja ocena: [3.775]
Comment
-
Comment