Piwo gotowe do oceny
Wąsosz, [Deer Bear] Hoppy Meal
Collapse
X
-
Wąsosz, [Deer Bear] Hoppy Meal
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty, zamglony. [4.5]
Piana: Bardzo niska, biała, szybko redukuje się do pierścienia z dużych pęcherzyków. [2]
Zapach: Owoce tropikalne trochę w stylu Mosaica, odrobina cytrusów, słodowość, delikatna przyprawowość, średnio-niska intensywność, przyjemny aromat. [3.5]
Smak: Przyjemna słodowość, zbożowość od płatków owsianych, lekko przyprawowe, gładkie, średnia ziołowa goryczka, treściwe, a przy tym dość lekkie, raczej wytrawne, choć na początku czuć delikatną słodycz. [4.5]
Wysycenie: Średnie - pasuje. [4.5]
Opakowanie: Ładna i czytelna etykieta z kompletem informacji. [4.5]
Uwagi: Smaczne piwo, dość oryginalne smakowo. Ciężko mi się wypowiedzieć na temat dodatku kumkwatu, ponieważ nigdy go nie próbowałem, zakładem, że wpływa on na przyprawowość piwo.
Moja ocena: [3.9]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czerwony, zmętniony. [5]
Piana: Ładna, biała, drobna, nawet wysoka, tylko niestety zbyt krótko cieszy oko. [4]
Zapach: Uderzenie cytrusów, żywicy, tropików i owoców i (chyba) bardzo delikatnego toffi. [4]
Smak: Piwo wyraźnie chmielowe, chociaż goryczka nie jest przesadnie wysoka, raczej ładnie harmonizuje się ze słodowością. Płatki owsiane nadały pewnej gładkości, mimo że piwo jest wytrawne. Czy czuć wymieniony w składzie kumkwat - nie sądzę, a miałem z
tym owocem już nieraz do czynienia, więc wiem, jak smakuje. Sporo górnofermentacyjnych owoców, posmak słodowy, chmielowy, a także zbożowy. Przyjemne. [4]
Wysycenie: Bardzo niskie, chyba aż za. [4.5]
Opakowanie: Świetny obrazek, nie wiem, czy celowo, czy przypadkiem, ale kojarzyący się z płatkami kukurydzianymi w cukrze, które miały
też misia i podobną kolorystykę na opakowaniu - nie pamiętam ich nazwy. Ostro rzuca się w oczy na półce. Wierszowana
dykteryjka - minus za rym wstają-grają i goły kapsel. Skład pełny, informacji sporo. [4.5]
Uwagi: Smaczne.
Moja ocena: [4.1]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemno-złocisty z domieszką jasnego brązu, mętne [4.5]
Piana: biała, drobna, opada powoli ale zauważalnie, osadza się szkle miernymi krążkami [3.5]
Zapach: dość intensywny, cytrusowo-zbożowy [4]
Smak: pełne, w miarę treściwe, fajna goryczka, dobrze wyczuwana ale nie dominująca, w tle zbożowe posmaki, bardzo wyraźne, minimalne cytrusowe akcenty, całość świetnie zbalansowana, do szczęścia brak mi konkretnej treściwości [4]
Wysycenie: ciut za dużo [4.5]
Opakowanie: gładki kapsel, etykieta...hmmm, kto wymyśla te postacie z kreskówek, nie podeszła mi [3.5]
Uwagi: Smaczne piwo, warte ponownego sięgnięcia
Moja ocena: [3.975]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnozłota, lekko zmętnione. [4.5]
Piana: Piana obfita, drobnopęcherzykowa, na samej górze pojawia się kilka większych pęcherzyków. Piana jest całkiem trwała, śladowo zdobi szkło. [4]
Zapach: Słodowo-cytrusowy. Bardzo przyjemny. [3.5]
Smak: Słodowy, z wyraźną cytrusową, lekko słodkawą nutą - coś pomiędzy grejpfrutem (kumkwat?), a pomarańczą. Na finiszu wyraźna, powyżej średniej grejpfrutowa goryczka. Piwo jest lekko utlenione, bo można wyczuć nuty ice tea, albo herbaty lekko posłodzonej miodem. Piwo jest całkiem treściwe, aksamitne - zapewne za sprawą dodanych płatków owsianych i niskiego wysycenia. [4]
Wysycenie: Niskie - takie lubię w piwach typu IPA . [4.5]
Opakowanie: Świetnie wykonana etykieta. Zaprojektowana została ona w stylu kreskówkowym - efekt końcowy jest naprawdę przemyślany, czytelny i bardzo ładny. Komplet informacji. [5]
Uwagi: Smakowało .
Moja ocena: [3.925]Chmielnik Jakubowy - blog o piwie:
http://www.chmielnik-jakubowy.pl
https://www.facebook.com/chmielnik.jakubowy/
Comment
-
-
Wąsosz: [Deer Bear] Hoppy Meal
Ekstrakt: 14.0% wag. | Alkohol: 6.4% obj. / 4.8% wag.
Piana niewielka zdobi szkło. Kolor złoto mętne. Aromat cytrusy niezbyt intensywny przyjemny. Smak cytrusy, wyraźnie wyczuwalny dodatek owocu kumkwatu, jego skórkowy pomarańczowy charakter, niewielka słodycz od słodów. Piwo lekkawe w odczuciu, lekko pustawe, alkohol ukryty, goryczka odczuwalna wyraźna. Mało się tu dzieje, jest bez wad i do wypicia.Również tutaj
https://www.instagram.com/adam_slodowy_to_ja/
Comment
-
Comment