Piwo gotowe do oceny
Zarzecze, [Pinta] Ce n'est pas IPA Bruin
Collapse
X
-
Zarzecze, [Pinta] Ce n'est pas IPA Bruin
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemno miedziany, klarowny albo lekko zamglony, ciężko powiedzieć. [4.5]
Piana: Niezbyt wysoka, kremowa, znika w mgnieniu oka. [1.5]
Zapach: Bardzo słaba intensywność aromatu, ciemne pieczywo, drożdże belgijskie, karmel. [3]
Smak: Wyraźna drożdżowo-fenolowa belgijskość, karmelowa słodowość, ciemny chleb, średnia słodycz, umiarkowana kwaśność, niewysoka goryczka. [4]
Wysycenie: Średnio-wysokie - pasuje. [4]
Opakowanie: Ładna etykieta z kompletem informacji, lekko monotonna kolorystycznie. [4.5]
Uwagi: Ciekawe piwo, oryginalne i smaczne, jedynie aromat i piana wypadły słabo. Alkohol świetnie ukryty mimo 7,5%.
Moja ocena: [3.45]Last edited by rafalek21; 2016-02-07, 01:59.
Comment
-
-
U mnie piana zredukowała się do cieniutkiej obrączki, brudząc nieco przy okazji szkło. Piwo zdominował smak drożdżowy, któremu nieśmiało towarzyszą nutki karmelowo-owocowe, jest też niska, acz wyczuwalna goryczka. Kurcze - nieźle się to pije ( pomimo 7,5% ), jest dobrze, choć nie ma tu feerii aromatów i smaków, ale przecież to nie jest IPAOchotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: brudno brązowy, średnio mi podszedł [3.5]
Piana: marność, po nalaniu beż, drobna, błyskawicznie zniknęła [2]
Zapach: słabiutki i dość przeciętny, słodowo-krówkowy [3]
Smak: mogłoby być pełne ale nie było, momentsmi wręcz wodniste, lekka gorycz, karmel, delikatne owocowe, drożdże [2]
Wysycenie: zdecydowanie za mało gazu [3]
Opakowanie: z serii Pinotywch, firmowy kapsel [5]
Uwagi: Całkowita wtopa, coś chłopakom nie wyszło, wylana połowa bo męczyć i piwa i siebie nie miałem już więcej zamiaru
Moja ocena: [2.625]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brązowy, zmętnione [4]
Piana: Jak w przypadku poprzednich wersji, brak piany, przy wymuszeniu na chwile się pojawiła i znikła [3.5]
Zapach: Tutaj już ciekawiej niż przy Blonde i Ambree, czekolada, karmel [4]
Smak: W smaku słodowość, czekolada lekka, trochę karmelowe, lekka goryczka, większa niż w poprzednich wersjach [4]
Wysycenie: Niskie [4]
Opakowanie: Chyba lepsza od Blonde i Ambree kolorystyka (chociaż wiadomo, że ma odwzorowywać odcień piwa). Firmowy kapsel, pełny skład [4.5]
Uwagi: Najlepsza wersja "senepek" jaka wyszła. Coś się zaczyna dziać. Ale jednak Biere de garde to nie styl, który piłbym namiętnie, ale raz na jakiś czas, odskocznia od IPA w sam raz. Tylko martwi mnie brak piany we wszystkich piwach, coś tutaj jest nie tak.
ps. wersja Blonde: https://www.browar.biz/forum/showpos...02&postcount=3
wersja Ambree: http://www.browar.biz/forum/showpost...3&postcount=30
Moja ocena: [3.975]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: czarny, pod światło rubinowe refleksy [5]
Piana: szybko redukuje się do cienkiej warstewki, zostawia trochę śladów na szkle [2.5]
Zapach: intensywny, ciekawy, karmel, suszone owoce... i chyba te kasztany [4.5]
Smak: karmel, suszone owoce, dziwny smak - kasztany? lekka cierpkość, lekki alkohol, nie jest słodkie; naprawdę ciekawe [4.5]
Wysycenie: lekko musuje w ustach, fajnie gra to z piwem [4.5]
Opakowanie: jak to Pinta - dużo informacji, wszystko na poziomie, ale mnie nie zachwyca oprawa graficzna [4.5]
Uwagi: Bardzo ciekawe piwo, mocno kojarzy mi się z belgijskimi dubblami, a nie jest tak słodkie. Wersję blonde bardzo lubię, ambree było dla mnie raczej nudne, bruin chętnie jeszcze spróbuję.
Moja ocena: [4.325]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemno miedziany z rubinowymi refleksami u dołu szkła. [4]
Piana: Szybko opadła do krótkiej obrączki. Jakieś dwa krzaczki na szkle. [2.5]
Zapach: Owoce, drożdże, karmel, trochę spalonych przewodów. Musiałem wyjątkowo wytężyć kulfona żeby to poczuć. Aromaty są bardzo delikatne. [3]
Smak: Chyba największa goryczka ze wszystkich wersji : ziołowa, lekko popiołowa. Słód głęboko w tle, lekki karmel, trochę większe suszone owoce. Na finiszu cierpkie, atoli przyjemnie. Alkoholu zupełnie nie czuć. [4]
Wysycenie: Średnie, raczej w kierunku do niskiego. Wytrawna, orzeźwiająca końcówka utrudnia ocenić. [4]
Opakowanie: Więcej brązu niż w innych Ce n'est pas IPA, czyli jak ma być. Pod względem wykonania jak zwykle klasa światowa. [5]
Uwagi: Warka 22.07.2016. Kurcze, pomimo mnogości w składzie, jak na Pintę to jest przeciętnie. Muszę sprawdzić następną warkę...
Moja ocena: [3.55]
Comment
-
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Rubinowe, przejrzyste. [4.5]
Piana: Całkiem ładna, choć bardzo szybko zanika i redukuje się do cienkiej warstwy. [3.5]
Zapach: Karmel, czerwone owoce. Zapach przypomina mi troszkę kwas chlebowy z Van Pura. Po ogrzaniu ujawnia się delikatna pomarańcza. [4]
Smak: Czekoladowe, karmelowe, na drugim planie przyjemne czerwone owoce. Piwo w smaku bardzo przypomina koźlaka. Finisz wytrawny i delikatnie cierpki. Alkohol bardzo dobrze ukryty. Goryczka niska. [4]
Wysycenie: Średnie w kierunku niskiego. [4]
Opakowanie: Bardzo ładna etykieta z kompletem informacji. [5]
Uwagi: Data przydatności: 22.07.2016 r.
Moja ocena: [4.025]Chmielnik Jakubowy - blog o piwie:
http://www.chmielnik-jakubowy.pl
https://www.facebook.com/chmielnik.jakubowy/
Comment
-
-
aromat: czekolada. Chociaż później ze szkła ten aromat nie jest przyjemny.
kolor: bruin ;-). Ciemnorubinowy
piana: średnia i szybko opada
smak: Dziwny. Nie umiem nazwać tego co tam jest ;p. Dębowe nuty plus w tle czekolada.
Oryginalne ce ne pas bylo dużo lepsze.
Niepijalne jest to piwo :/ Nie dopiłem do końca :/
3/10
Comment
-
Comment