Piwo gotowe do oceny
Browar Jana, Lupulina
Collapse
X
-
Browar Jana, Lupulina
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złocisty. [4]
Piana: Po nalaniu - spora warstwa, duże pęcherzyki. Trzymała się dzielnie i długo. [4]
Zapach: Bardzo delikatny, kwiatowo-przyprawowy. Całkiem przyjemny. [4.5]
Smak: Wyczuwalna goryczka, ponownie aromat kwiatowy, nieco karmelowy, z nutą ziołowo-przyprawową. [4.5]
Wysycenie: Dobre, może troszeczkę za wysokie - ale tylko troszeczkę. [4.5]
Opakowanie: Ładny projekt graficzny, jest kapsel z logo browaru. Wszystkie informacje są podane na etykiecie. [5]
Uwagi: Bardzo dobra English IPA. Nie jestem fanem tego stylu, aczkolwiek to piwo wyjątkowo mi podeszło. A skoro tak, to Browar Jana zdobył u mnie spory kredyt zaufania. Cena: 7,70, czyli dość wysoko, ale akceptowalnie, biorąc pod uwagę jakość towaru.
Moja ocena: [4.45]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowe. Opalizujące. [4.5]
Piana: Bardzo obfita, średni i drobno pęcherzykowa. Bardzo ładnie koronkuje! [5]
Zapach: Aromat owocowy - o dziwo przywodzi na myśl cytrusy (mimo braku chmieli amerykańskich). Po przelaniu można go określić jako kwiatowo-landrynkowy. Po czasie pojawia się pewnien nieprzyjemny aromat zmiesznay z landrynkami. [3.5]
Smak: Dość wytrawne i pół-pełne. Goryczka ziołowa przyjemna, ale odczuwalnie dużo niższa od deklarowanej. [4]
Wysycenie: Średnie do wysokiego. [4.5]
Opakowanie: Etykieta graficznie niczego nie urywa - duża prostota do której mam ambiwalentny stosunek. Na plus trzeba zaliczyć szczegółowy skład i parametry, oraz całkiem przyjemny opis piwa. Kapsel firmowy - ładny. [4]
Uwagi: Warka do 25.06.2016 r.
Moja ocena: [3.975]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, zbyt mętne, na dnie butelki pływa sporo farfocli. [3.5]
Piana: Kremowa, drobna, trwała, bardzo ładnie znaczy szkło, mogłaby być trochę wyższa. [4]
Zapach: Kwiatowy, owocowy, nawet trochę winny, po czasie jakimś wyraźniej czuć zioła i mdły cukierek. [3.5]
Smak: Treściwe i słodowe, jednak goryczka przeważa, która jest ziołowo-popiołowa z tytoniowym posmakiem, czyli zgodne ze stylem. Końcówka jeszcze mniej słodowa, a bardziej przyjemnie goryczkowa. [4.5]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Zielona, odpowiednia etykieta, pełny skład czytelnie rozmieszczony, firmowy kapsel. Przeszkadza pomarańczowe tło z tyłu. [4]
Uwagi: Bardzo smaczne angielskie IPA, tylko ten winny, lekko sfermentowany aromat mnie niepokoi. Warka 04.02.2018.
Moja ocena: [4]
Comment
-
Comment