Spróbować zawsze można, ale Fortunę nawet warto
Fortuna, Czarne
Collapse
X
-
(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem! -
Originally posted by adam16
A mnie smakowało. Tylko było tego malutko - jedna buteleczka 0,33 na 4 osoby. Teraz prowadzę poszukiwania tego napitku na swoim terenie.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Oczywiście! Dam znać!!!Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Dopadłem butelkową czarną Fortunę na rynku w Miłosławiu. W browarze powiedzieli mi, że można je dostać również w niektórych małych sklepach w Poznaniu.
Piwko dość dobre, ale chyba wolałbym, gdyby nie było dosładzane i aromatyzowane - ten posmak coli jest jednak kontrowersyjny. Tak jak stwierdził Albeertos, dobrze przeplatać jasną fortunąComment
-
Albo polecam rżnięte. Ostatnio wypróbowałem i wypada lepiej. Posmak coli znacząco spada. Próbowałem z Tyskim i było dobre.(_)>
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
Mnie bardzo smakuje. Ma posmak polo cokty ale jest fajnie orzeźwiające. Na lato idealne. Kupujecie, smakujcie nie dajcie temu browarowi umrzećpiwo jest lepszeComment
-
Miałem przyjemność pić na Giełdzie. Dla mnie bardzo smaczne piwo. Posmak i to jest fajne bo jest zupełnie inne niż reszta ciemnych które piłem. Na gorące dni trzeba będzie zrobić zapas.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Dick Laurent is dead.Comment
-
Cieszę się że Zythumowi i Slavoyowi smakowało, bo bałem się że targam te butelki przez pół Poslki na darmo...
Wasze zdrowie!
(tym razem to wyjątkowo Czarna Fortuna, nie forumowy stout )(_)>
-
!!!
Piłem ponownie Czarne (udało mi się zakupić w Świebodzicach na giełdzie) i tak jak wcześniej wspominałem, w smaku bardzo przyzwoite i interesujące aczkolwiek mam wrażenie, że zmieniło nieco smak od mojej poprzedniej degustacji (słabiej wyczuwalny aromat)Comment
-
Originally posted by Klosterkeller
Kupujecie, smakujcie nie dajcie temu browarowi umrzećComment
-
Moim skromnym zdaniem fortunka jest wyśmienita. Może i troche zbyt słodka, ale i tak na pewno można łyknąć więcej niż dwie... Wierzcie próbowałem. Poza tym to uważam, że jest wielkim niedopatrzeniem, że jest prawie w ogóle niedostępna. Czasami można spotkać beczkową, a butelkowej w sklepach raczej nie widać. Niestety. Swoją drogą ciekawe dlaczego?Comment
-
Witamy na forum Robac!
Fortuna nie jest powszechnie spotykana, bo browar mały i siła przebicia nie ta. A w butelkach jest naprawdę rzadko spotykana bo 90 % produkcji idzie w kegi. W Poznaniu nigdzie w sklepie dotychczas jej nie uraczyłem, udało się dopiero na specjalne zamówienie .(_)>
-
Originally posted by albeertos
W Poznaniu nigdzie w sklepie dotychczas jej nie uraczyłem, udało się dopiero na specjalne zamówienie .Comment
Comment