Ano macie racje. Ale kiedyś rozmawialem z facetem z browaru w Miłosławiu, i bez problemów można sobie kege, czy dwie zamówić, nawet mi się oferował, że ją dowiezie. A poza tym to sprzedają go na potęge w Skorzęcinie i Wylatkowie.
Fortuna, Czarne
Collapse
X
-
Piwo z Fortuny bardzo mi smakowało i przukro mi o tym pisać, bo jestem patriotą lokalnym9chodzi o Piasta, ale sie popsuł sami są sobie winni),ale Fortuna bardzo mi smakowała ,we Wrocławiu jest nie osiągalna (przynajmniej dla mnie) ale miałem możność z próbować to piwo na giełdzie w Świebodzicach, było wyśmienite miało coś , co nie mają inne piwa,rzadko daję ocenę na 5 ale tym razem chylem czoło i daję 5!!!
szkoda że mają tak słabą dystrybucję
Comment
-
Dzięki Albertosowi miałem okazję uraczyć się tym piwem. Uraczyć czyli delektować. Mniam. To piwo ma charakterek.
Dlaczego tylko w Miłosławiu wpadli na pomysł by zrobić coś oryginalnego.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
tam masz telefon. dzwonisz. pytasz się. nie zapominasz o zamieszczeniu informacji na forum.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Bardzo dobry ciemniaczek o posmaku koli, może odrobinę za słodki ale i tak niezrównany wśród piw polskich.
Moja ocena: [4.5]To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Odp: gdzie dostac butelkowa fortune?
omo napisał(a)
a gdzie w Poznaniu mozna dostac butelkowa fortunke? Moze ktos wie? A jesli nie to gdzie kupic kege? Ma ktos jakies namiary, numery tel. dostawcow... cenniki... cokolwiek...
Zajrzyj też do działu Piwo gdzie -> Sklepy -> Poznań.Comment
-
-
Odp: Odp: gdzie dostac butelkowa fortune?
yendras napisał(a)
Spożywczak na Krysiewicza (jasna i ciemna) / jest też w jakimś sklepie na Rybakach / w "Chacie polskiej" na Piątkowie (ciemna).
Zajrzyj też do działu Piwo gdzie -> Sklepy -> Poznań.Comment
-
Jest też do kupienia w Społem na Swobodzie i na rogu Głogowskiej i Kosynierskiej. Może tam masz bliżej.(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
Bardzo ciekawe piwo, jedyne takie w Polsce.Wyraźny posmak coli, ale nie dominuje w nim. Piłem również z butelki, ale wyraźnie bardziej smakuje wersja beczkowa.Kolor czarny, jak w nazwie. Spośród polskich piw zdecydowanie się wyróżnia na plus.
Moja ocena: [4.225](_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
Comment