Ursa Maior, Ursa Przemytnik

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23960

    Ursa Maior, Ursa Przemytnik

    Piwo gotowe do oceny
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
  • leona
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.07
    • 5853

    #2
    Piwo dostępne na Kazimierzu, w firmowym lokalu, jest lekko skawaśniałe. Powtarzam, w lokalu firmowym...

    Comment

    • yoxik
      Porucznik Browarny Tester
      • 2012.10
      • 427

      #3
      Ursa Maior: Ursa Przemytnik
      Ekstrakt: 20.0% wag. | Alkohol: 8.2% obj. / 6.15% wag.

      pite w terminie do 31.08.2016

      Piana skąpa i znika. Kolor zmętniony złoty. Aromat słodowy, słodycz, lekko estry owocowe. Smak bardzo gładkie w odbiorze, pełnia słodowa, dużo nut owocowych, lekko karmel, drożdże. Nagazowanie wyraźne, przyjemnie orzeźwiająco strzela na języku, zielona pasująca goryczka, alkohol ukryty. Udane piwo Bardzo dobre.
      Również tutaj
      https://www.instagram.com/adam_slodowy_to_ja/

      Comment

      • Pancernik
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2005.09
        • 9793

        #4
        Ocena z ARTomatu

        Kolor: Brązowy z lekkim rubinowym poblaskiem. [4]
        Piana: Kremowa, bardzo drobna, dość wysoka i trwała. [4]
        Zapach: Karmel i... wciągając zapach mam wrażenie, że cukier zaraz zaklei mi nozdrza... [3.5]
        Smak: Posmak alko, karmel, słód, rodzynki. Grzeje... Oleisty. [3.5]
        Wysycenie: Niewysokie. [4]
        Opakowanie: Słup graniczny, zimowe Bieszczady w tle. Kształt ety charakterystyczny dla browaru. Kapsel browaru. [4]
        Uwagi: Trochę dla mnie zbyt łagodny ten barleywine, może to przez "english"?

        Moja ocena: [3.625]

        Comment

        Przetwarzanie...
        X