Piwo gotowe do oceny
Artezan (Błonie), Podwójny Pacific
Collapse
X
-
Artezan (Błonie), Podwójny Pacific
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny bursztyn, opalizujący [4.5]
Piana: Obfita lecz zbudowana z dużych pęcherzyków, szybko się dziurawi i opada do cieniutkiej warstwy, zostawia minimalne ślady na szkle [3]
Zapach: Jest troche herbatnikowej słodkowości, owoce tropikalne, ale czuje też trochę takich kwaskowatych nut jabłka, żywica [4]
Smak: Piwo dość pełne, znaczną role odgrywają słody, głównie w stylu herbatników, biszkopta i karmelu, na szczęście nie jest zbyt słodko, wszystko kontruje mocno żywiczna goryczka, jest wyrazista ale nie ściągjąca mimo że czuć ją z tyłu przełyku, wszystkiemu towarzyszą cały czas nuty tropików, alkohol nawet dobrze schowany. [4.5]
Wysycenie: Dość wysokie ale nadaje piwu fajnego charakteru. [4.5]
Opakowanie: Etykiety artezana przypadają mi do gustu, brak szczegółowego składu, kapsel firmowy. [4.5]
Uwagi: Przyjemne piwo, wyraźna żywiczna goryczka która jednocześnie nie dominuje całego piwa, całość utrzymana w tropikalnych klimatach.
Moja ocena: [4.175]Last edited by Pess09; 2016-02-19, 21:13.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny bursztyn, zmętnione. [4]
Piana: Dość długo się utrzymuje, oblepia szkło. [4]
Zapach: Żywica, tropiki, miód. Bardzo przyjemny, intensywny. [4.5]
Smak: Żywica, owoce, wyraźna słodowość. Goryczka wysoka, grejpfrutowo-łodygowa. Owocowy posmak. [4]
Wysycenie: Średnie w stronę wysokiego, trochę drapie. [4]
Opakowanie: Nudna etykieta, niedokładny skład. [3]
Uwagi: Warka 9.05.16 Wyraziste, porządne IPA. Ma wady ale nie wpływają one aż tak na całokształt. Warte spróbowania.
Moja ocena: [4.125]Last edited by Dzoshu; 2016-03-11, 22:05.
Comment
-
Comment