Piwo gotowe do oceny
Wąsosz, [Browar Wiślany] Gentleman Weizen
Collapse
X
-
Wąsosz, [Browar Wiślany] Gentleman Weizen
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnozłoty, średnio zmętnione. [4]
Piana: Kremowa, średnio pęcherzykowa, za niska jak na ten styl, również śladów na szkle nie zostawiła wiele. [3]
Zapach: Banan, brzoskwinia, ananas, zdecydowanie owocowy profil. Oprócz tego pojawia się coś co przypomina ziemię po deszczu oraz jakby tabakę. [4.5]
Smak: Te ostatnie nuty wyczute w zapachu przekładają się niestety na smak. Piwo ma ziemistą i trawiastą goryczkę i co gorsze, niezbyt przyjemną ( a pachniało to lepiej). Z pszenicy można wyczuć banana i trochę zboża, jednak to wszystko schowane jest z tyłu niczym prawda w TV. Kwasku prawie nie ma, goździka również, jest za to narastający popiół. [3]
Wysycenie: Wysokie, takie jak ma być. [4.5]
Opakowanie: Pełny skład, a w nim chmiel Iunga. Etykieta nie przekonuje, a szczególnie określenie ''austriacki dobry smak''. [3.5]
Uwagi: Może się nie znam i jest to jakaś austriacka interpretacja pszenicy? W opisie na etykiecie jest mowa o ''wyraźnie wyczuwalnych akcentach chmielowych'' i rzeczywiście tak jest. Ja jednak tradycyjnie wolę słodycz i banany w smaku, więc dlatego tak surowo oceniłem. Zapach jest jak najbardziej świetny i tu akurat chmiel pomaga.
Warka 19.02.2017.
Moja ocena: [3.675]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Herbata, w kierunku miedziany. Mgiełka mętności. [4]
Piana: Tworzy się dość słabo i szybko opada. Gdzie jest weizenowa piana? [2]
Zapach: Są delikatne banany i drożdże. Za mało. [3.5]
Smak: Jak w zapachu bardzo delikatne banany i trochę posmaku drożdżowego. W miarę przyjemne ale wszystkiego jest za mało. Kończy się piołunową goryczką. [3]
Wysycenie: Piwo jest ciężkie, zalegające. [2.5]
Opakowanie: Butelka, z nie przemawiającym do mnie wzorem i kolorystyką. [4]
Uwagi: Bardzo przeciętne piwo. Ujdzie w tłoku jednak jest mnóstwo lepszych weizenów.
Moja ocena: [3.15]
Comment
-
Comment