spróbowałem kolejnej warki w pubie AleBrowaru (0,25l za 7zł) i tym razem już mi tak nie smakowało. aromat ładny, ale w smaku bardziej gorzkie i kwaśne, mniej wyczuwalne owoce, bardzo mocno wysycone. po ogrzaniu i odgazowaniu pojawiły się więcej tropikalnych nut, ale to już nie to samo co kiedyś
Browar na Jurze, [Pinta] Kwas Epsilon
Collapse
X
-
Data ważności : 28/03/2018 pite 03/09/2017
Aromat: lekko kwaśne w zapachu. Troszkę ogórków kiszonych oraz zakwaszonej kapusty. Wyczuwalne dojrzałe owoce tropikalne oraz brzoskwinie.
W smaku kwaskowe w stronę cytryny. Lekko słodkie w kierunku ananasa i mango. Goryczka na finiszu w grapefruitowy deseń.
Smaki: kwaśny, słodkawy i goryczkowy świetnie się przeplatają i uzupełniają. Tekstura gładka.
Wysycenie idealne, czyli jest i tyle. Ani za dużo ani za mało
WNIOSEK:
Niby kwaśne a treściwe. No świetne piwo.
Jeśli pierwsza warka była lepsza to trzeba zbierać na maszynę do cofania się w czasie.
Cena całkiem rozsądna 8-9zl.
fot.
Comment
-
Po raz kolejny przekonałem się ze tropikalne owoce w soku z kiszonej kapusty to jednak nie to, co tygrysy lubią najbardziej. A z drugiej strony jak na zepsute, skwaśniałe piwo to wcale nie jest takie złe. Oceniać z artomatu ie będę bo byłoby słabiutko, załóżmy zatem że "styl nie jest w moim guście". Jednak refleksji, że nazwa "piwo" do czegoś chyba powinna zobowiązywać trudno się pozbyć.Last edited by KlossJ23; 2018-04-06, 18:47.Comment
-
Parafrazując kolegę powyżej stwierdzam, że tropikalne owoce w soku z kiszonej kapusty są tym co tygryski lubią najbardziej. Plus chmielowa goryczka i otrzymujemy napój tak niedobry, że aż dobry.
Dla mnie jeden z najlepszych kwasów, jakie piłemBIRRARE HUMANUM ESTComment
-
-
Ja także polecam, fajne piwo na to nasze wczesne lato.
tropikalnie owocowo-kwaśno-chmielowe, treściwe, dobrze zbalansowane, niezalegające mimo wyraźnego nowofalowego chmielenia. Muszę sobie wrzucić do lodówki kilka butelek. Warka 30.11.2018.
Tym razem jest 7,5% alk. - w smaku tego nie czuć, ale w głowie już tak, bo szybko znika ze szkła.Last edited by rafalek21; 2018-04-18, 13:35.Comment
Comment