Piwo gotowe do oceny
Bierhalle Wilanów, Rosalie
Collapse
X
-
Bierhalle Wilanów, Rosalie
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Z tego co wiem, to piwo to uwarzono w Arkadii, czyli Bierhalle Warszawa.Last edited by Ahumba; 2016-03-17, 17:41.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba Wyświetlenie odpowiedziZ tego co wiem, to piwo to uwarzono w Arkadii, czyli Bierhalle Warszawa.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bardzo ładny, bursztynowo-miedziany, piwo mętne. [4.5]
Piana: Lekko beżowa, drobnooczkowa, wysoka na około 2 cm. Po chwili opadła do dziurawego kożuszka z grubą obręczą, ścieląc się tuż nad nią. Powyżej pozostawało trochę plam. [3.5]
Zapach: Przyjemny, wyraźnie słodowy z gryczanym miodem i nutą śliwkową. [4]
Smak: Głównie słodowo-zbożowy, do tego chleb ze śliwką, nuty słodko-wytrawno owocowe, "ciasteczkowe", na końcu leciutka goryczka uzupełniająca całość. Bardzo smaczne, treściwe piwo. [4.5]
Wysycenie: Idealne, nie za wysokie, pasujące do całości. [4.5]
Opakowanie: Podano w bardzo ładnym smukłym pokalu firmowym 0,4 l, są tez podkładki czyli wszystko tak jak powinno być. [5]
Uwagi: Pierwszy raz miałem okazję spróbować prosto z tanka 11.03.2016 tydzień przed premierą, Teraz piłem po raz drugi 28.03.2016 w browarze w Wilanowie.
(10 zł/0,4 l)
Moja ocena: [4.25]
Comment
-
-
18.11 spróbowałem w końcu nowej warki.
Wydaje się ciemniejsza niż poprzednia, ciemna miedź podchodzi lekko w bordowy. Piana również ściemniała - jest biszkoptowa jak trafnie określił Dawid.
Kompozycja zapachowo-smakowa bogata i intensywna, nie brakuje niczego co było w pierwszej warce a nawet trochę uwydatniła się śliwka. Treściwe, pyszne piwo, złoty medal się należał! Teraz było mocniej wysycone ale poprzednio piłem dużo krócej leżakowane.
Pomimo, że lane na barze prosto z tanku jest dość zimne, to zapach i smak jest wyraźny co świadczy jego klasie. Jednak warto trochę poczekać by się ogrzało wtedy bukiet się jeszcze uwydatnia. Mniam.
Comment
-
Comment