Piwo gotowe do oceny
Jan Olbracht, [Baba Jaga] Widmak
Collapse
X
-
Jan Olbracht, [Baba Jaga] Widmak
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Widmak jest robiony w Toruniu, proszę o prawidłowe poprawienie
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Poprawione.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekwerner Wyświetlenie odpowiedziI jako Jan Olbracht zostało zgłoszone. Dyczkin - po co dodawałeś "Rzemieślniczy" ?Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Miedziany, pięknie opalizujący, trochę za mętne. [4]
Piana: Wysoka, złożona z drobnych pęcherzyków, słabo zdobi szkło. [3.5]
Zapach: Bardzo przyjemne nuty tostowe i skórki od chleba połączone z bananem. Chmielowych doznań prawie nie ma co nie jest tu wadą. Klasyka stylu. [4.5]
Smak: Słodowy z kwaskiem chlebowym, lekkim bananem i intrygującymi przyprawami. Goryczka niska, ziołowa, skutecznie zagłuszona słodem. Pomimo sporych drożdżowych doznań piwo orzeźwia. [4]
Wysycenie: Średnie, wolałbym wyższe. [3.5]
Opakowanie: Etykiety Baby Jagi cały czas kojarzą mi się z jakimiś masonami. Trzeba przyznać, że jest tu pełny profesjonalizm ( jak u masonów). Pięknie rozplanowane info na etykiecie. Czyta i ogląda się przyjemnie. Kapsel golas nie obniży mojej oceny. [5]
Uwagi: Bardzo dobry pszeniczny koźlak w klasycznej interpretacji.
Warka 20.07.2016.
Moja ocena: [4.15]
Comment
-
-
Warka: 20/07/2016 pite dzisiaj.
Piana: była dosłownie 15 sekund. Opada błyskawicznie do zera.
Aromat: Goździk, lekka korzenność i banan.
Smak: Głównie goździk i przyprawy. Banan tylko w tle. Alkohol dobrze ukryty. Bardziej słodkie niż wytrawne.
Niezłe, poprawne piwo. Jednak jak na craft to za mało. Pamiętam, że pszenice lubią być pite świeże, zatem moja ocena jest nie miarodajna.Last edited by dlugas; 2016-07-31, 23:58.
Comment
-
Comment