Piwo gotowe do oceny
Maryensztadt, Sipaj
Collapse
X
-
Maryensztadt, Sipaj
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bursztyn z ciemną pomarańczą [4.5]
Piana: ecru, drobna, dość zwarta, opadała powoli ale zauważalnie, oblepiała szkło do samego końca [4]
Zapach: słaby ale miły, owocowo-słodowy [3.5]
Smak: pełne, treściwe, fajna goryczka chmielowo-owocowa z dodatkiem leciutkich cytrusów, całość dobrze skontrowana słodowymi posmakami na końcu języka [4]
Wysycenie: trochę za dużo [4]
Opakowanie: w firmowym lokalu firmowe szkło +wafel [5]
Uwagi: Smaczne piwko, chętnie powrócę do niego
Moja ocena: [3.9]Last edited by becik; 2016-06-05, 17:35.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Prawie miedziany, trochę za ciemny i z dużym zmętnieniem. [3.5]
Piana: Średniowysoka, trwała i gęsta, za mało znaczy szkło. [3.5]
Zapach: Jasne owoce, kwiatki z łąki, ziemia i trawa. Szkoda, że te przyjemne aromaty nie są intensywne. [4]
Smak: Dużo słodowego ciała w postaci zboża i nawet trochę ciasteczek. Goryczka bardzo solidna, ziemista, kwiatowa, lekko tytoniowa. Piwo nie jest słodkie, jest aksamitne, orzeźwiające, oczywiście z wyraźną papierosową Anglią. Słód zrobił tu świetną robotę. [5]
Wysycenie: Niskie, wolałbym jeszcze niższe. [4]
Opakowanie: Jakiś dziwak na etykiecie, ale cała reszta jest OK. No, może jeszcze brakuje pełnego składu. Kapsel firmowy. [4]
Uwagi: Oceniłem według stylu i dla mnie to chyba najlepsze angielskie IPA jakie w życiu piłem. Brawo !
Warka 20.11.2016.
Moja ocena: [4.325]
Comment
-
Comment