Piwo gotowe do oceny
Bartek, [Doctor Brew] Barleywine Brandy BA
Collapse
X
-
Bartek, [Doctor Brew] Barleywine Brandy BA
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Kolor: Miedziany, klarowne.
Piana: Prawie się nie tworzy, wymuszona redukuje się do obwódki wokół szkła.
Zapach: Winogrona, czerwone jabłka, karmel, miód. Ostrawe nutki destylatu. Pachnie bardzo dobrze.
Smak: Słodkie, taniczne. Winogrona, karmel, drewno, syrop na kaszel. Czuć pozostałości amerykańskiego chmielu. Goryczka wysoka, po części ziołowa po części alkoholowa.
Wysycenie: Niskie, OK.
Opakowanie: Nudna etykieta, lakowana butelka, w miarę dokładny skład.
Uwagi: Warka 10.07.2016 Całkiem fajne. Zapach lepszy od smaku. Do powolnego sączenia.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Miedziany, przejrzysty, ale w środku pływa mnóstwo drobinek. [4]
Piana: Właściwie to brak, po nalaniu został bardzo cieniutki pierścień, nie do wymuszenia, bardzo słaby lacing. [2]
Zapach: Słodowy, karmel, trochę rodzynek, lekkie nuty jakby brandy, średnio intensywny, ale przyjemny. [4]
Smak: Całkiem słodki, karmelowy, winogronowo-rodzynkowy, trochę nut drewnianych, średnio-wysoka pełnia, ponad średnia goryczka, lekko ziołowa, alkohol wyczuwalny, ale ułożony, nieźle rozgrzewa. [4]
Wysycenie: Bardzo niskie - dobrze pasuje. [4.5]
Opakowanie: Typowa dla DB, całkiem dokładny skład, no i ten nieszczęsny, mocno kruszący się lak(wosk pszczeli byłby tu dużo lepszy). [3.5]
Uwagi: Kupiłem to piwo jakiś rok temu i dopiero teraz odkopałem je w piwnicy. Szkoda, że znalazłem tylko jedną butelkę, bo smakowało mi. Warka do 14.07.2016.
Moja ocena: [3.8]
Comment
-
Comment