Piwo gotowe do oceny
Połczyn-Zdrój, Piwo Jasne Pełne Słupskie
Collapse
X
-
Połczyn-Zdrój, Piwo Jasne Pełne Słupskie
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Bardzo dobre piwo moim zdaniem - dość treściwe, o solidnej goryczce - wszystko tak jak powinno być. Wysycenie akurat - ani nie jest szczególnie wysokie, ani niskie. Kolor - ciemne złoto. Piana średnio trwała ale pozostawia ślady na szkle. Słowem - porządnie uwarzony lager - taki jaki powinien być. Etykieta z ryciną słupskiego browaru. Butelka niestety bezzwrotna. Cena 3,99 w hipermarkecie E.Leclerc i z tego co zaobserwowałem, tylko tam jest dostępne.
Zachęcam do spróbowania wszystkich, którzy są na urlopie w Ustce i zaglądają do Słupska
A tymczasem ja pozdrawiam z urlopu w Tatrach
-
-
Trafiłem na Słupskie w swoim miejskim markecie. Przecena z 5,30 na 3,50 sugerowała, że chyba szału nie będzie. O dziwo, okazało się, że jest to zupełnie znośne piwo. Nie da się ukryć, że w smaku lekko czuć je ścierką i jakichś mega-doznań smakowych nie dostarcza, ale zarówno słód, jak i goryczka są dobrze wyczuwalne i sprawiają, że piwo da się wypić, a jednocześnie nie jest puste i płaskie jak typowe eurolagery. Szału nie ma, zdecydowanie, ale jeśli szukamy zwykłego, przeciętnego i niedrogiego lagera, Słupskie sprawdza się w tym segmencie bardzo dobrze.
Comment
-
Comment