A oto jak wygląda:
Jurand, Special
Collapse
X
-
Piana była piękna. Ale smak zdegradował to piwo totalnie. A fuj, nie mogłem dopić. Jakieś rozwodnione, zapach okropny. Co się stało z tym piwem. Kiedyś nie była to rewelacja, ale było wypijalne.
Inni co próbowali m.in. Fruńka, mają identyczne zdanie. Jedyny zysk to etykietaBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
Related Topics
Collapse
-
Malowniczo położony, z dala od wielkomiejskiego zgiełku browar restauracyjny browar w Pradze.
https://www.pivovar-prokopak.cz/
Dadek dokładnie opisał:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...vovar-prokopak
Wydaje mi się Svatováclavský speciál to może być wypust...-
Channel: Czechy
-
-
To nie pierwszy ich rocznicowy specjał, ale ten ma nieco inną zawartość alk.-5,7% (półciemne)
Aromat - słodowy, lekko kwaskowe owoce, delikatny karmel, znikomy chmiel
Piana - wysoka, trwała, długi kożuszek
Barwa - jaśniejszy brąz z bursztynem, klarowne
Wysycenie...-
Channel: Czechy
2025-04-03, 22:22 -
-
Kiedy zobaczyłem to piwo w Dino, byłem ciekaw, jak smakuje piwo, które ma 12% alkoholu. Inne parametry nie są podane. No więc, teraz już wiem. Na początek piana, zawsze atut Głubczyc, tutaj jest przeciętna, słaba. Zapach metaliczno-słodowy. Barwa dość jasna, jak na takie piwo. Smak? Słód...
-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-06-30, 18:48 -
-
Ekstrakt 11.5*, alko 4.7%
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Barwa - jasne złoto.
Gaz - średni.
Aromat - zbożowość gorzkawa, nieco piwniczna.
Smak - słodkawe, zbożowość piwniczna. Lekka goryczka potem było...-
-
-
Alk. 5,6. Rozlane 01.12, przydatność 3 dni. Pozyskane przez sklep Maxurskiej Manufaktury, przyjechało kurierem.
piwo Jurand przez lata było symbolem wakacyjnych wypraw, pite z beczki w warszawskim Hubertusie umilało spotkania sekcji warszawskiej. Tak kiedys istniała sekcja i spotkania, ciekawe...-
2021-12-02, 19:02 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment