Piwo gotowe do oceny
Osowa Góra, Pszeniczniak
Collapse
X
-
Osowa Góra, Pszeniczniak
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Aromat goździkowy, banan niekoniecznie, ale przyprawowość owszem. Dość pełne jak na 12, przyjemne. W nucie dolnej dużo więcej goździków. Pije się gładko, lekko wyczuwalny Hersbrucker na finiszu, może bardziej się sprawdzi Mittelfruh? Czuję się tak jak piłem Paulanera z dedykowanego szkła na tarasie w jakimś hotelu w Zakopanem z widokiem na Krupówki za paręnaście złotych (za piwo, nie za widok). Dla mnie bomba na lato, 5,5 w stosunku do Blondyny, ale nie tak orzeźwiające jak Singiel.Mały porterek-przyjaciel nerek
-
-
Nic mi w tym piwie nie pasuje, ani wiedeński ani chmiel, ani drożdże. Nie jest złe, w skali 1/10 dałbym mu nawet 7, ale to nie mój gust. Za bardzo zalatuje siarką, za dużo kwiatów w aromacie, dziwny posmak drożdży, przekombinowane moim zdaniem. Pszenica, to piwo proste, im prostsze tym lepsze, dwa podstawowe słody, nasz chmiel i Wb 06, nic więcej nie trzeba. Z tego można stworzyć piwo mistrzowskie.Życie zaczyna się po pierwszej warce :)
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnożółty, zmętniony. [4]
Piana: Stosunkowo niska, za to trwała , drobnopęcherzykowa, biała, lekko, ale ładnie zdobi szkło. [3.5]
Zapach: Goździki, banan i pszenica, wystarczająco intensywny, poprawny. [4]
Smak: Umiarkowanie drożdżowy: goździki i banan, lekko kwaskowy, słodowo głównie pszeniczny, ale i trochę ciemniejszy(wiedeński), średnio-niska pełnia, lekka goryczka, całkiem wytrawne. [3.5]
Wysycenie: Ponad średnie - pasuje. [4]
Opakowanie: Ładna etykieta, komplet informacji. [4.5]
Uwagi: Całkiem smaczny, delikatnie przyciemniony hefeweizen. Warka do 20.08.2017.
Moja ocena: [3.775]Last edited by rafalek21; 2017-05-27, 23:10.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty zamglony. [4]
Piana: Biała, bardzo drobna, wysoka i trwała. [4]
Zapach: Drożdże, cytrusy delikatne, słód i banan. [4]
Smak: Delikatny chlebek, banan, lekki grejpfrut. [3.5]
Wysycenie: Dość wysokie, pszeniczniakowe . [4]
Opakowanie: W stylu charakterystycznym dla browaru, mnie się to podoba. [4]
Uwagi: Pszenica w stylu klasycznym. Polecam .
Moja ocena: [3.8]
Comment
-
Comment