Piwo gotowe do oceny
Osowa Góra, Blondyna
Collapse
X
-
Osowa Góra, Blondyna
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak -
Kolor przezacnego oranżu ercolano, piana leciutka. Aromat wybitnie belgijski, raczej słodki, nawet nuty sherry, ale też i cukier kandyzowany, z czasem robi się bardziej piwnicznie i tokajsko. W nucie dolnej skórki pomarańczy, goździki, pszeniczny chleb. Smak niesamowicie lekki, chmiele to tylko przygrywka do pełnej maestrii wykonania tego koncertu. Wszystko cudownie splecione w jedną całość, alkoholu zero, za to pełni aż w nadmiarze i przez to maksimum pijalności.
5/5Mały porterek-przyjaciel nerek -
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny bursztyn, zamglony. [4]
Piana: Niska, szybko znika sycząc, zostawia jedynie cieniutki pierścień. [2]
Zapach: Wyraźne goździki, skórka pomarańczy, trochę banana, lekko korzenny, słodki - wystarczająco intensywny, przyjemny [4]
Smak: Umiarkowanie drożdżowo-przyprawowy, trochę jakby zbożowy, pół-wytrawne, średnio-niska pełnia, niska goryczka. [3]
Wysycenie: Średnio-wysokie - pasuje. [4]
Opakowanie: Prosta, ale ładna etykieta, komplet informacji. [4.5]
Uwagi: Trochę puste w smaku(szczególnie jak na te parametry), ale po za tym całkiem smaczne. Warka do 05.05.2017
Moja ocena: [3.425]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnozłoty zamglony. [4]
Piana: Biała, dość drobna, średniowysoka, średniotrwała. [3.5]
Zapach: Lekko sfermentowane owoce i... delikatny ślad tytoniu . [3.5]
Smak: Owoce, karmel, orzechowa goryczka, może ślad przypraw... [3.5]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Bladokremowa eta z charakterystycznym "garbem" nad logo browaru. Obok tego eteryczna blondynka (ale raczej nie blondyna) i zarys budynków. Bydgoszcz? [4]
Uwagi: Piwo smaczne, ale zdecydowanie bardziej Belgian niż Blond.
Moja ocena: [3.575]Comment
Comment