Piwo gotowe do oceny
Bytów Browar Kaszubski, [Brodacz] Prima Vera
Collapse
X
-
Bytów Browar Kaszubski, [Brodacz] Prima Vera
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, ładnie opalizuje. [4.5]
Piana: Biała, średnio pęcherzykowa, średnio trwała, wyraźnie zostawia ślad na ściance szkła. [4]
Zapach: Bardzo świeży, orzeźwiający, cytrynowy razem z pomelo. Niestety jest zbyt wyczuwalne masełko. [3.5]
Smak: Pełnia słodowa delikatna i na tym tle goryczka wydaje się być wyższa niż 35 IBU. Jest raczej krótka, ale wyraźnie zaznaczona, nie zalega zbytnio. Czuć głównie cytrusy, trawę i jakieś gorzkie zioła. Piwo świetnie orzeźwia. [4]
Wysycenie: Wysokie, jednak bez przesady, odpowiednie. [4.5]
Opakowanie: Typowa stylistyka Brodacza, biały kapsel, etykieta też na białym tle, skład pełny. [4]
Uwagi: Piwo znane wcześniej ze Starego Browaru Kościerzyna.
Warka: najlepiej spożyć przed końcem 10.2016.
Moja ocena: [3.875]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Pomarańczowy, zamglony od osadu. [4.5]
Piana: Bardzo wysoka i bardzo trwała z przewagą drobnych bąbelków, ładnie osiada na szkle, do końca utrzymuje się gruba, szczelna powłoka. [5]
Zapach: Intensywny. Owoców egzotycznych i słodów. [4]
Smak: Owoców bardziej i mniej egzotycznych... przeważa mango, trochę cytrusów, moreli oraz słodkiego, dojrzałego agrestu, nieco słodkich winogron z wyraźnymi akcentami słodowymi. Goryczka cytrusowo-pestkowa. [4]
Wysycenie: Średnie, utrzymujące się do końca. [4.5]
Opakowanie: Typowe dla Brodacza... w sumie nic ciekawego (podany skład, ekstrakt...), zwykły, biały kapsel bez nadruku. [3.5]
Uwagi: Trwałość do końca października 2016, wypite 14.września'16. Dobre piwo, mnie bardziej się kojarzy z latem niż z wiosną. U mnie nie było żadnego masła ani zapachu, ani w smaku.
Moja ocena: [4.125]
Comment
-
Comment