Kolor: Jasnozłoty zamglony. [4] Piana: Biała, drobna, dość wysoka, średniotrwała. [3.5] Zapach: Zioła z silnym akcentem kolendry, tło słodowe. [3.5] Smak: Słód z lekko pestkową goryczką, nuta karmelu, ślad cytrusowy. [3.5] Wysycenie: Średniowysokie. [4] Opakowanie: Żółta, żarówiasta wręcz eta, na niej Rejczel z biustem w okowach lateksu (?). Charakterystyczna, choć średnio estetyczna (za wyjątkiem biustu ). Kapsel browaru. [4] Uwagi: Piwo smaczne, fajnie się je pije. W ślepym teście chyba miałbym problem, aby je zidentyfikować jako American Witbier...
Kolor: Słomkowy, trochę za jasne, lekko zamglone. [3.5] Piana: Biała, średnie pęcherzyki , niska, średnio trwała. [3] Zapach: Kolendra, zioła, mało ameryki. [3.5] Smak: Tu ameryki więcej, goryczka grejpfrutowa, dosyć wysoka, ale niezalegająca. Zbożowy słód w tyle, mało tu wita choć kolendrę też w smaku można wyczuć. [3.5] Wysycenie: Wysokie. [4] Opakowanie: Pełny skład estetycznie podany. Kobieta z etykiety nie z mojej bajki. [3.5] Uwagi: Na finiszu obok trwałej goryczki pojawił się mało sympatyczny kwasek. Piwo dobre, ale nie przewiduję powrotu. Warka 01.03.2018.
poszukuję przedwojennych dokumentów, reklam i akcesoriów (butelki, etykiety, podkładki itd.) związanych z Browarem Jana Götza w Okocimiu oraz jego reprezentacjami, zastępstwami i składami. Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
Browar Jana więcej chyba sprzedaje dla obcych podmiotów niż firmuje własną marką i to jest takie piwo. Jak coś się sprzedaje dla kogoś nie pod swoją marką to może być nie do końca dobre (domysł). W sensie nie idealne. I takie też jest - nie idealne. Ale też oczekiwać od rzemieślniczego...
India Export Porter uwarzony we współpracy z Marcinem Chmielarzem (Mason) i jego firmą Marjot.
I to w zasadzie tyle informacji na temat czego mamy się spodziewać, a co zostało napisane na ecie.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - sporo typu "firankowego".
Gaz - średni.
Barwa - jaśniejsze złoto.
Aromat - lekko metaliczne, słodowe i kukurydza.
Smak - lekko słodkawe, płona - gorzkawa zbożowość...
Browar z restauracją o dość dziwnej nazwie otworzył swe podwoje w listopadzie 2021. Nasza ekipa dotarła tu 12.02.2022 korzystając z ostatniego weekendu gdy można było wykorzystać Bilet Weekendowy PKP IC (beton zarządzający ta firmą zlikwidował go argumentując "bo ludzie jeździli...
Comment