Kamionka, [Golem] Szemesz

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23960

    Kamionka, [Golem] Szemesz

    Piwo gotowe do oceny
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9793

    #2
    Ocena z ARTomatu

    Kolor: Zmętnione zgaszone złoto. [4]
    Piana: Brudnobiała, dość drobna, niewysoka i niezbyt trwała. [3]
    Zapach: Zioła, sosna, słód i powiew owoców. Poprawny . [3.5]
    Smak: Silna chmielowa goryczka, lekkie owoce, nie da się ukryć lekkości/lekkiej wodnistości tego piwa. [3.5]
    Wysycenie: Wysokie. [4]
    Opakowanie: Dziwna etykieta (oko opatrzności), dziwna nazwa. Dziwnie jakoś... [3]
    Uwagi: Biorąc pod uwagę parametry, mamy całkiem pijalne lekkie piwo sesyjne, a nawet rowerowe .

    Moja ocena: [3.475]

    Comment

    • kenny
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2009.04
      • 712

      #3
      Ocena z ARTomatu

      Kolor: Bursztynowy, mętny. [4]
      Piana: Niska, szybko opada, zostaje niewielki kożuch. [3.5]
      Zapach: Cytrusowo-skórkowy, niezbyt silny. [3.5]
      Smak: Słodowy, lekko ciasteczkowy, cytrusowa chmielowość, goryczka wysoka, skórkowo-piołunowa, nieprzyjemna. [3.5]
      Wysycenie: Niskie/średnie. [4]
      Opakowanie: Z pewnością charakterystyczne, ale nic mi nie mówią te ich nazwy i z niczym się nie kojarzą. Etykiety papierowe, naklejane tradycyjnie, to dziś rzadkość w tym segmencie. [4]
      Uwagi: Zdecydowanie przechmielone, pijalność niska. Niby lekkie, ale co z tego, skoro tak gorzkie. Albo ja się już starzeję, albo ostatnio piwowarzy mają lekką rękę do chmielenia na goryczkę. Nie polecam.

      Moja ocena: [3.575]

      Comment

      Przetwarzanie...
      X