Krajan, Irlandzkie Mocne

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ANDRO
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2001.10
    • 640

Właśnie sobie piję po dość długiej przerwie. Wcześniej zdecydowanie za mało gazu było chociaż smak wspaniały.
    A teraz REWELACJA!!!
    Wyrazna poprawa , CO2 na poziomie idealnym, smak niebiański.
    PIWO WYBITNE!!!
    Andro z wyspy jednej takiej.
    http://www.bahama.uznam.net.pl/

Comment

• maslak
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2002.01
      • 41

Irlandzkie

Moim zdaniem za słodkie! Poza tym kolor bardzo ładny, pianka też, ale ze skłonnością do dziurawienia, gazu też troszkę za mało.
      Przy odpowiednim schłodzeniu, słodycz troszeczkę ustępuje i piwo jest dobre.
      Pozdrowienia od Maslaka

Comment

• ANDRO
        • 2001.10
        • 640

no to wciągasz to co ja wcześniej , bo pisałem to samo - ZA MAŁO GAZU. A teraz dorwałem taki wypust , że nie mogę się odkleić ,
        i po 1,49!!!!!

Comment

• Misiekk
          • 2001.05
          • 913

I ja przypadkowo dostałem to piwko w Żabce. Niestety zdarli ze mnie niezłą sumkę za butel. Ale jeśli chodzi o odczucia smakowe to są jak najbardziej pozytywne. Pierwszy łyk i smak portera, ale już po kilku głębszych łyczkach jaki tam porter. Wyrażny karmelowy smak oraz pozostający goryczkowy smak. Rewelacja. Fajny "irlandzki" ciemniak stanowczo lepszy od Belfasta.
          Piwo to jest życia blues, daje miłość oraz luz. :)

Comment

• grzech
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.04
            • 4592

Moje kupiłem w Lublinie w sklepie NOVA przy dworcu PKS.

Muszę się wyłamać z chóru wychwalaczy, ale jak dla mnie to Irlandzkie (hłe, hłe Irlandzkie ) Mocne było mdłe i bez wyrazu. A mocne także nie było.

Comment

• NoLeafClover
              Porucznik Browarny Tester
              • 2001.09
              • 449

a ja z powrotem wrócę na tor zachwytu nad tym piwkiem. Jeszcze nie raz spróbuję tego Krajana. Daję 5.

Podczas picia spoglądałem na butelkę. Nazwa Irlandzkie ale ten żołnierzyk na etykiecie to raczej nie kojarzył mi sie z Irlandią a angolami. I znalazłem potwierdzenie swej tezy na forum !!!!! Szkoda że nie zobaczą tego irlandczycy
              NoLeafClover

Comment

• grzech
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2001.04
                • 4592

Twego postu także - Irlandczycy !!!.

Może trafiłem na jakiś wybrakowany egzemplarz. Muszę wykonać kontrpróbę.

Comment

• NoLeafClover
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2001.09
                  • 449

Jestem ciekaw za co bardziej by się pogniewali: za Irlandczyków z małej litery czy tego żołnierza z etykiety ??????

Przy okazji rozmów na forum porządnie nauczę się ortografii
                  NoLeafClover

Comment

• szostak
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2002.02
                    • 1176

A ja się popastwię nad irlandzkim mocnym z Krajana. Według mnie jest to piwo kiepskie. W smaku nie różni się specjalnie od portera, a za nim nie przepadam. Znacznie bardziej mi smakował irlandzki Dublin rodem z Lublina (od kilku lat nie produkowany, bo byłem jednym z nielicznych jego zwolenników). Tamten był niemal czarny, naprawdę mocny, a w smaku cierpki. Przyznam, że więcej po irlandzkie mocne z Nakła nie sięgnę. No, chyba że mnie będzie wyjątkowo suszyło, a pod ręką nie będzie żadnego innego piwa.

Comment

• grzech
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2001.04
                      • 4592

Szostaku, albo piłeś kiepskie portery, albo im się w Nakle coś w kotłach pochrzaniło. Ja portery lubię, ale I.M. smakowało jak popłuczyny.
                      A Dublin był istotnie dobry tyle, że wg mnie robił go Jatutów.

Comment

• zythum
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2001.08
                        • 8305

Originally posted by szostak
                        A ja się popastwię nad irlandzkim mocnym z Krajana. Według mnie jest to piwo kiepskie. W smaku nie różni się specjalnie od portera, a za nim nie przepadam. Znacznie bardziej mi smakował irlandzki Dublin rodem z Lublina (od kilku lat nie produkowany, bo byłem jednym z nielicznych jego zwolenników). Tamten był niemal czarny, naprawdę mocny, a w smaku cierpki. Przyznam, że więcej po irlandzkie mocne z Nakła nie sięgnę. No, chyba że mnie będzie wyjątkowo suszyło, a pod ręką nie będzie żadnego innego piwa.
                        Muszę przyznać, że mocno zaskoczyłeś mnie porównaniem do porterów. Ja jestem ich miłośnikiem, wypiłem ich conajmniej kilkanaście rodzajów i na pewno Irlandzkie Mocne nie przypomina jakiegokowliek portera.
                        To inaczej miało być, przyjaciele,
                        To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
                        Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
                        Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
                        Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
                        Królowie banków, fabryk, hut
                        Tym mocni są, że każdy kradnie
                        Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• adam16
                          • 2001.02
                          • 9865

I ja jestem głęboko zadziwiony porównaniem tego piwa z porterem. Szostak, zrób próbę - zapodaj sobie jakiegoś dobrego portera (polecam Żywca) i zaraz potem to Irlandzkie (albo w odwrotnej kolejności). Ręczę, że zauważysz różnicę.
                          Browar Hajduki.
                          adam16@browar.biz
                          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• ANDRO
                            • 2001.10
                            • 640

No i oczywiście . Wszystko co ciemne trzeba porównywać do portera? Też lubię portery ale Irlandzkie oceniam w kategorii PIWO. I tyle. Jest dobre czy jakieś tam ale nie "w porównaniu z..."
                            Bo mógłbym napisać : słaby jest ten Piast bo lody truskawkowe są lepsze.

Comment

• Gambrinus
                              • 2001.06
                              • 696

Kolor i zapach na pięć. Trochę za słodkie i mało gazu, niezbyt przypomina irlandzkie piwa tego typu. Czytając entuzjastyczne recenzje oczekiwałem czegoś wybitnego, ale jak dla mnie 4 (2-5).
                              Popieraj małe browary!!!
                              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• slavoy
                                🥛🥛🥛
                                • 2001.10
                                • 5055

No fakt. Ilością gazu to ono nie grzeszy, ale bardzo dobre piwo. Jak już ktoś powiedział, Belfast może się schować do piwnicy ogórki wyjadać. Pachnie wyśmienicie, a jeszcze lepiej smakuje. Dla mnie 5-
                                Dick Laurent is dead.

Comment

Przetwarzanie...
                                X