Piwo gotowe do oceny
Zodiak, [Inne Beczki] Pomarańczowy
Collapse
X
-
Zodiak, [Inne Beczki] Pomarańczowy
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Żółty, zmętnione jest. [4]
Piana: Kremowa, wysoka, średnio pęcherzykowa, dosyć trwała, pięknie lepi się do szkła. [4.5]
Zapach: Pachnie jak sok pomarańczowy z kartonu. Pomarańcza nie jest jakaś sztuczna tylko autentyczna, a z drugiej strony prawie nic tu z piwa, więc mam zagwozdkę jak to ocenić... Jednak aromat jest dużo lepszy od radlerów z koncernów, więc daję wysoką ocenę. [4]
Smak: Pierwszy łyk to potężne uderzenie pomarańczy, trunek jest słodki, ale o dziwo też z goryczką, jakby pestka była zmielona w składzie. [4]
Wysycenie: Za niskie, mało orzeźwia. [3]
Opakowanie: Jak zwykle bardzo kolorowa etykieta i niestety skład skąpy. [3.5]
Uwagi: To jest radler i oceniłem według stylu, nie znam lepszego radlera, dlatego taka wysoka ocena wyszła. Te wszystkie Warki, Lechy i inne Łomże chowają się...
Warka 30.11.2016.
Ps. ART, jesteś szybki jak błyskawica w dodawaniu piw
Moja ocena: [3.975]
-
-
2.5 % alk.
7 % BLG
Warka [Batch]: 30/11/2016 pite 30/11/2016
Piana piękna i bardzo trwała. Świetni zdobi szkło.
Aromat visolvitu czy vibovitu (nie pamiętam), czyli słodkich czerwonych pomarańczy. W smaku słodkie, ale zarazem cierpkie (jakby od kandyzowanych skórek pomarańczy) i goryczkowe. Pijalność pomimo wyraźnej słodyczy spora.
Bardzo dobry Radler.
Odrobinę zbyt słodki i pełny, ale nadal jest to świetny napój.
Warto zakupić.
fota:
Comment
-
Comment