Piwo gotowe do oceny
Wąsosz, [Setka] Redneck SH Chinook Pils
Collapse
X
-
Wąsosz, [Setka] Redneck SH Chinook Pils
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasne złoto, trochę zamglone. Na dnie butelki jest sporo osadu. [4]
Piana: Biała, średnia po nalaniu, mało trwała, słabo zdobi szkło. [2.5]
Zapach: Nie poraża intensywnością. Czuć głównie cytrusy jak pomelo i skórkę od grejpfruta oraz lekką żywicę. Na finiszu wyczuwam trochę masła. [3.5]
Smak: Prosta grejpfrutowa goryczka rzeczywiście gdzieś na poziomie 38 IBU. W tle majaczą się jakieś iglaki. Piwo jest dosyć kwaskowate, czyżby to zasługa słodu zakwaszającego w składzie ? [4]
Wysycenie: Średnie. [3.5]
Opakowanie: Etykieta jak inne z tej serii, praktycznie niczym się nie różni oprócz w nazwie innym chmielem. Skład pełny, kapsel czarny i goły. [4]
Uwagi: Oczywiście smaczne piwo, jednak spodziewałem się czegoś więcej. Dolna fermentacja i amerykańskie chmiele jakoś nie współgrają, albo ja mam pecha w kolejnym piwie...
Warka 01.03.2017.
Moja ocena: [3.65]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty, lekko zamglony. [4.5]
Piana: Obfita, biała, drobnopęcherzykowa, średniotrwała, lekko zdobi szkło. [4]
Zapach: Cytrusowy, odrobina słodu, w tle żywiczno-iglaste nuty, niezbyt intensywny [3.5]
Smak: Wyraźnie słodowe, półwytrawne, cytrusy - bardziej w stronę grejpfruta, goryczka średnia, dość krótka, lekko iglaste w posmaku. [4]
Wysycenie: Średnie - pasuje. [4]
Opakowanie: Bardzo ładna etykieta, komplet informacji. [4.5]
Uwagi: Całkiem smaczne piwo jak na ten nietypowy styl, trochę lepsze od siostrzanego Redneck'a na Cascade. Wypiłem z ciekawości, ale raczej nie powtórzę, wolę tradycyjne pilsy za pół ceny tego piwa. Warka do 01.03.2017.
Moja ocena: [3.875]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złoty, zmętniony, widoczny wyraźny osad [3.5]
Piana: jasna ze średnich i drobnych pęcherzyków szybko opadła do minimalnej warstwy na powierzchni, zostawiając znikomy ślad na szkle. [3.5]
Zapach: Aromat z butelki słodowy z nutką chmielu. W szkle wyraźniejszy chmiel żywiczny, cytrusowy w typie skórki grejpfruta, cytryny. Po ogrzaniu wyszła jednak lekka szmata. [3]
Smak: lekko słodkie od słodów z kontrującą goryczką, szlachetnej odmiany grejpfrutowo-żywicznej. Ciut zalega na krótko zresztą na podniebieniu i obrzeżach języka. Na finiszu lekki kwasek. Piwo jest pół-wytrawne. [3.5]
Wysycenie: Wysycenie wysokie, w stylu i poprawia pijalność w granicach średniej. [4]
Opakowanie: najefektowniejsza cześć piwa [4.5]
Uwagi: Przyjemny pils ale potrzeba poprawić aromat.
Moja ocena: [3.4]
Comment
-
-
4.5% alk.
38 IBU .
11 % BLG
Warka: 01/03/2017 pite 24/02/2017
Niefiltrowane i pasteryzowane.
Całkiem prosty aczkolwiek smaczny, rześki i cytrusowy pilsik.
Goryczka obecna, nie powala, krótka, cytrusowo-ziołowa. W sam raz do takiego ekstraktu. Wejdzie szybko.
W regularnej cenie, to nie za bardzo do powtórzenia. Ja kupiłem po 2,70zł i w tej kwocie jest wręcz idealne na szybkie ugaszenie pragnienia.
Fota dla potomnych
Comment
-
Comment