Probus, Dryton

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 24005

Probus, Dryton

Piwo gotowe do oceny
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
  • leona
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.07
    • 5853

Ocena z ARTomatu

Kolor: Czarny, z minimalnymi przebłyskami [4.5]
    Piana: Jasnokremowa, drobna, dość wysoka, krótka, ładnie opadająca, gęstymi firanami [4]
    Zapach: Czekolada, popiół i ociupinka słodkiego karmelu [4]
    Smak: Górnofermentacyjne owoce, mocno palone ziarno. Goryczka średniowysoka, długa, prosta [4]
    Wysycenie: Średnie [4]
    Opakowanie: Etykieta niby ciekawa, kolorystycznie atrakcyjna ale jakoś do mnie nie przemawia [3.5]
    Uwagi: Prosty, bezpretensjonalny stout z delikatnie zaznaczonym, poprzez nieco gumowatą teksturę, żytem. Dobre piwo. Najlepsze z Probusa, jakie miałem okazję pić

Moja ocena: [4]

Comment

• Pancernik
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.09
      • 9800

Ocena z ARTomatu

Kolor: Taki czarny, że aż brunatny . [4]
      Piana: Beżowa, bardzo drobna, wysoka, sztywna i trwała. [4]
      Zapach: Kawa, czekolada i (chyba) delikatne płatki w tle. [4]
      Smak: Wytrawna, lekko popiołowa, goryczka w typie kawowym, śladowy kwasek. W tyle języka gromadzi się gorzka czekolada. [4]
      Wysycenie: Niskie. [4]
      Opakowanie: Jak zwykle, obfita literatura na ecie powoduje u mnie uśmiech zażenowania/politowania. Ciekawa grafika. [4]
      Uwagi: Smaczny, zdecydowanie wytrawny stout. Jakoś żyta niewiele w nim jednak...

Moja ocena: [4]

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
        AleBrowar, Tower of Cats
        darekd
        India Export Porter uwarzony we współpracy z Marcinem Chmielarzem (Mason) i jego firmą Marjot.
        I to w zasadzie tyle informacji na temat czego mamy się spodziewać, a co zostało napisane na ecie.

Są jeszcze parametry i skład:
        Ekstr. 15%
        Alk.6,2%

w składzie...
        2025-02-12, 23:00
      • AaLeX
        Frankfurter Brauhaus, Pilsator Ungezähmt 6.0
        AaLeX
        Piwo jak nazwa wskazuje ma 6,0% alkoholu. Piana obfita, ale szybko spadła do delikatnego kożucha. Barwa, jasny bursztyn. Zapach, owocowy słód. Smak słodowy, w tle, delikatna goryczka. Dość delikatny smak, jak na deklarowaną moc. Piwo dla miłośników mocnych piw jest na pewno ciekawą alternatywą,...
        2021-07-23, 12:24
      • AaLeX
        Głubczyce, Swing Grejpfrut
        AaLeX
        Teraz jest moda na radlery, zatem postanowiłem spróbować radlerów z Dino. Naprawde, w tej cenie (2zł) bardzo fajne piwko. Orzeźwiające, nawet czuć ten owoc, skład nawet nawet, na pewno jest to ciekawa alternatywa dla droższych, markowych radlerów. Moc 2,5%. Ja jestem na tak. Ocena 4/6.
        2021-07-06, 16:42
      • darekd
        SingleCut Beersmiths, Eric More Cowbell!
        darekd
        Działający od 2012 r. browar w Astorii, części nowojorskiego Queensu, na którym jest to podobno pierwszy założony browar od czasów prohibicji

Stout z czekoladą, wanilią oraz laktozą (chocolat milk stout) o zaw. alk. 6%

https://www.singlecut.com/

Aromat - czekolada,...
        2025-02-02, 00:09
      • Pancernik
        Lubrow, Rysy
        Pancernik
        Nikt jeszcze nie opisał, zima, może faktycznie Rysy trza odpuścić... .
        Cóż, piwo w stylu Imperialnego Stouta, a jak kto woli - Polskiego Imperalnego Stouta (uwaga - skrót słabo się kojarzy ).
        Parametry to 9% alko i 24*Blg - to zdecydowanie widać, słychać i czuć. Widać...
        2024-12-17, 21:23
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...