Piwo gotowe do oceny
Wąsosz, [Kraftwerk] Wild safari
Collapse
X
-
Wąsosz, [Kraftwerk] Wild safari
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Zamglone złoto, pływa trochę farfocli. [4.5]
Piana: Średnio obfita, średnie pęcherzyki, delikatnie zdobi szkło, jednym słowem średnia. [3]
Zapach: Trochę karmelu i herbatników ze słodów, dużo różnych owoców jednak żadne się mocno nie wybijają i nie powalają intensywnością. [3.5]
Smak: Na początku delikatna karmelowa słodycz, złożony smak owoców, przewijają się białe owoce, coś w stylu mango, melona, agrestu jednak nie są one takie bardzo dojrzałe i słodkie. Goryczka wyrazista, daje o sobie znać dopiero po chwili w pestkowo łodygowych klimatach ale również podtrzymuje owocowy klimat. [4.5]
Wysycenie: Średnie, lekko w stronę mocnego. [4.5]
Opakowanie: Podoba mi się styl etykiet Kraftwerku, podany pełny skład, są nawet jakieś historyjki, kapsel goły. [4.5]
Uwagi:
Moja ocena: [4]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, lekko opalizujący, widoczna jakaś... zawiesina... [3.5]
Piana: Biała, średniodrobna, niezbyt wysoka i nietrwała. [3]
Zapach: Lekki karmel, owoce tropikalne, delikatnie wyczuwalne chmiel i sosna. [4]
Smak: Goryczka lekko grejpfrutowa, delikatny karmel i owoce, chmiel. [3.5]
Wysycenie: Średniowysokie. [4]
Opakowanie: W stylu browaru, dość dziwny stwór na ecie, info zbyt drobnym drukiem . [4]
Uwagi: Całkiem ciekawe piwo, choć styl jakiś przekombinowany...
Moja ocena: [3.675]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, delikatnie zamglony. [4.5]
Piana: Znikoma, szybko opada do poziomu dziurawego kożuch, biała, delikatnie zdobi szkło. [2.5]
Zapach: Białe i tropikalne owoce, lekko kwiatowy, troszkę karmelu, zlewający się w całość, niezbyt intensywny. [3.5]
Smak: Średnia słodowość z pszeniczną nutą, stosunkowo wytrawne, owocowo-ziołowe, goryczka ponad średnia, cytrusowo-łodygowa, średnio długa, ciało średnie. [3.5]
Wysycenie: Niewysokie - odpowiednie. [4]
Opakowanie: Ładna etykieta w stylu Kraftwerka, komplet informacji. [4.5]
Uwagi: Jest to dość nietypowe piwo, osobiście niespecjalnie przypadło mi do gustu, choć nie jest złe, raczej lekko przekombinowane. Warka do 06.02.2017.
Moja ocena: [3.525]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny bursztyn. Wyraźnie zamglony [4]
Piana: Bardzo skromna i to co się utworzyło po nalaniu szybko skurczyło się do niemrawej chmurki na powierzchni. Bida [2]
Zapach: Są owoce tropikalne ale mniej multiwitaminowe niż w przypadku US-chmieli. Tu te tropiki są bardziej stonowane, wytrawne, mniej inwazyjne. Jest też wyraźne muśnięcie nutami ze słodów pszenicznych. Zapach nieco za mało intensywny [3.5]
Smak: Dość przyjemna, lekko-średnia goryczka o profilu grejpfrutowym, która na finiszu wpada w ziołowość. W ciele słodowym - tak jak w aromacie - sporo do powiedzenia mają słody pszeniczne, odzywa się subtelna cytrusowość i lekki banan. Piwo w sumie jednak dość wytrawne [4]
Wysycenie: Niskie w kierunku średniego. Pasuje chyba [4.5]
Opakowanie: Jak to u Krafwerków wszystko ładnie dopracowane. Fajna grafika. Bardzo dużo info odnośnie składu itp. [4.5]
Uwagi: Data: 06.02.2017
Moja ocena: [3.675]
Comment
-
-
Comment