Piwo gotowe do oceny
Widawa, Tropical Storm IPA
Collapse
X
-
Widawa, Tropical Storm IPA
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Pomarańczowy, nieprzejrzysty od osadu. [4]
Piana: Bardzo wysoka i przy tym bardzo trwała, pięknie osiadła na szkle, do końca w postaci centymetrowego kożuszka... była drobnoziarnista. [5]
Zapach: Intensywny, głównie owocowy... czuć mango, ananasa, winogron, cytrusy, melona... lekki akcent żywiczny oraz nuty słodowe w postaci świeżego ciasta. Nawet gdy piwo było mocniej schłodzone zapach był wyraźny! [4.5]
Smak: Owoców mango, cytrusy, marakuja, ananas, winogron... wyraźna kontra słodowa (w świeżo upieczonego ciasta). Goryczka średniej mocy, piwo słodkawe. Mocniej schłodzone było bardziej wytrawne w smaku. [4.5]
Wysycenie: Utrzymało się do końca, choć było za wysokie. [4]
Opakowanie: Butelka 330ml, etykieta samoprzylepna, podane chmiele, czarny kapsel... [3.5]
Uwagi: Warka do 5.09.2016, wypite 1.09'16. Świetne piwo! Mimo, że było pod termin nie ma się do czego przyczepić. **210**
Moja ocena: [4.45]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Zgaszony złoty, zamglony. [4]
Piana: Białokremowa, bardzo drobna, wysoka, sztywna i trwała. [4.5]
Zapach: Cytrusy, i chyba trochę owoców tropikalnych i daleki ślad chmielowo-sosnowy. Orzeźwia, choć nie jest zbyt silny... [3.5]
Smak: Znowu cytrusy. Nutka kwaskowata, taka nawet limonkowa, po chwili słodsze owoce, mandarynki i inne marakuje. na końcu ślad goryszkowy, grejpfrutowy. Troszkę do tropikalnej burzy brakuje, ale i tak jest nieźle... [4]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: To chyba zdjęcie tornada z satelity...? Trochę mało wyrazista ta eta. [3.5]
Uwagi: Powinienem pić takie piwo w upalnie rozedrgany wieczór.
Czekanie byłoby zdecydowanie zbyt długie... Fajne piwo .
Moja ocena: [3.85]
Comment
-
Comment