Nie wiem jakie były zamierzenia, ale mnie to smakowało jak kwaśne IPA. W aromacie wyraźne chmielenie, lekkie nuty kwaskowe. W smaku te drugie wyraźniejsze, baza słodowa z mocnym akcentem chmielowym. Ciekawe, choć ja akurat bym do tego nie wrócił. Wypite bez przymusu.
Mi bardzo smakowało, może dlatego, że lubię Farmhouse Ales. Piwo jest orzeźwiające, owocowe w aromacie i w smaku, kwaskowe ale nie przesadnie z wyczuwalnymi drożdżami.
Piwo było chmielone na zimno amerykańcami i nie gotowane (Raw Ale).
Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
Alterlangen to dzielnica niskiej jednorodzinnej zabudowy w postaci stylowych domów o czerwonych, spadzistych dachach otoczonych zielenią. Leży po drugiej stronie rzeki Regnitz niż centrum Erlangen. Z dworca kolejowego do restauracji Drei Linden piechotą jest 1,7 km. Trasa wiedzie dwoma mostami...
Browar powstał w 2017 roku w portowej dzielnicy Eilandje poprzetykanej dokami i kanałami, od wschodniej strony przyległej do rzeki Schelde. Dojechać można tu tramwajem nr 24. Browar zainstalowano w dość sporym starym budynku z czerwonej cegły pełniącym zapewne niegdyś rolę portowego magazynu....
Comment