Piwo gotowe do oceny
Bytów Browar Kaszubski, [Olimp] Higieja
Collapse
X
-
Bytów Browar Kaszubski, [Olimp] Higieja
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Delikatnie zamglony bursztyn [4]
Piana: Niezbyt wysoka, drobna, średnio trwała, delikatnie zdobi szkło. [3]
Zapach: Biszkoptowa słodowość, trochę Earl Grey, troszkę cytrusów i odrobina owoców tropikalnych. [3.5]
Smak: Umiarkowana słodowość, trochę wodniste, lekko cytrusowe, niewysoka goryczka herbaciano-cytrusowa, trochę karmelu, ogółem całość jest mało wyrazista. [2.5]
Wysycenie: Niskie - nawet pasuje. [4]
Opakowanie: Piękna etykieta, jak inne z Olimpu, czytelna, zawiera komplet informacji. [5]
Uwagi: Dziwne i słabe piwo, lekkie, płaskie w smaku, jak dla mnie to nieudany eksperyment. Wziąłem z ciekawości, bo oczekiwania miałem niewielkie dla "American Earl Grey Pils". Warka do 08.04.2017.
Moja ocena: [3.175]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: (Ciemny) bursztyn. Klarowne. [5]
Piana: Drobna, obfita. Dość szybko opada do obęczy przy ściankach szkła i resztek piany na powierzchni piwa. Bardzo ładna koronka. [4.5]
Zapach: Bardzo intensywny - czuć earl grey'a (bergamotka, czaj herbaciany). Lekkie nuty landrynkowe. [4.5]
Smak: Słodowość nie za wysoka, ale też nie można mówić o przesadnej wodnistości. W samku również wyraźny jest earl grey, ale i niska do średnio intensywnej, grapefruitowa (pestki) goryczka. [5]
Wysycenie: Niskie do średniego. [4.5]
Opakowanie: Standardowo propsuję etykietę Olimpu. Dane i skład - szczegółowe. Kapsel czarny. [5]
Uwagi: Warka do 08.04.2017 r.
Wersja butelkowa. Wcześniej piłem prosto z beczki na WFDP i muszę powiedzieć, że różnica jest niewielka na korzyść beczki.
Moja ocena: [4.75]Last edited by grejwi; 2016-07-11, 17:38.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złote, lekko opalizujące. [5]
Piana: Piana biała, szybko opadła, brak lacingu. [2]
Zapach: Aromta zimnej, czarnej herbaty. Zapachy chmielowe i tutaj przede wszystkim trawsiastość, jakieś przyprawy, cytrusy. W tle lekka słodowość. [5]
Smak: Zimna, czarna herbata, chmiele (przede wszystkim cytrusy i owoce tropikalne). Goryczka średnioniska (trochę zbyt niska) i kompletny brak słodowości. [3.5]
Wysycenie: Wysycenie średniowysokie, piwo lekkie, pijalne, gładkie. [5]
Opakowanie: Podstawowe dane są podane, w składzie brakuje atunku drożdzy. Reszta bez szału. [3]
Uwagi:
Moja ocena: [4]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Lekka herbatka na przedszkolnej stołówce [4]
Piana: Niska, dość krótka, szybko rwąca się na wysepki ale za to drobna [3.5]
Zapach: Herbata (nie zaparzona), tytoń, siano i landryna. gdybym nie widział etykietki doszukiwałbym się pokracznej czeskiej piwnicy ze zbutwiałym sianem.
Przyjemnie nie jest ale dodaję pół punktu za zgodną z deklaracją herbatę [3.5]
Smak: Puste, płytkie, wodniste. Dominuje mydlany posmak, zapewne herbaty, choć ja bym go opisał jako siana zalanego zimną wodą. Goryczka niska [3]
Wysycenie: Pomiędzy niskie a średnie. Ciut za mało [3.5]
Opakowanie: Wzornictwo Olimpu coraz bardzie mi się podoba [3.5]
Uwagi: Rozczarowanie. I niesmaczne, i nieharmonijne. Piątka z groszami do odżałowania ale piwo nie zachęci zbytnio do kolejnych zakupów
Moja ocena: [3.325]
Comment
-
Comment