Piwo gotowe do oceny
Jan Olbracht Rzemieślniczy, Piotrek z Bagien - Funky Wild Fruit Wiśn
Collapse
X
-
Jan Olbracht Rzemieślniczy, Piotrek z Bagien - Funky Wild Fruit Wiśn
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czerwone, przejrzyste albo delikatnie opalizujące. [4.5]
Piana: Słaba, niska, zanim zrobiłem zdjęcie całkowicie opadła i zredukowała się do obrączki i kilku większych wysp na powierzchni. [3]
Zapach: Gdy piwo jest zimne, obecne są dość subtelne jak na piwa na brettach nuty skórzane i delikatnej stajni. Zapach sugeruje, że piwo będzie kwaśne. Wraz z ogrzewaniem pojawiają się nuty kompotu wiśniowego. [4.5]
Smak: Zapach sugerował, że piwo będzie bardziej kwaśne - dzikość się przejawia głównie w postaci cierpkości, kwaśność umiarkowana w kierunku niskiej jest na drugim planie. Po ogrzaniu pojawia się zbożowa slodowość. Obecny jest także mokry karton (chyba pierwszy raz go tak wyraźnie poczułem). Wiśnie (kwaśne) są wyraźnie obecne w posmaku. Piwo jest wytrawne. [4.5]
Wysycenie: Wysycenie dość wysokie. [4.5]
Opakowanie: Etykieta podoba mi się - ładna, czytelna, z kompletem informacji. [4]
Uwagi: Data przydatności do spożycia: 20.12.2016
Moja ocena: [4.325]Chmielnik Jakubowy - blog o piwie:
http://www.chmielnik-jakubowy.pl
https://www.facebook.com/chmielnik.jakubowy/
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Przybrudzony czerwony, piwo jest mętne. [4]
Piana: Niska, wymuszona, szybko znika do mini, minimalnej obówdki. [2]
Zapach: Średnio intensywny, przypominający wino, w miarę ocieplania stajnia wychodzi na wierzch, lubie to, ocena idzie w górę o 0,5 pkt. [4]
Smak: Piwo jest cierpkie, mało kwaśne, za bardzo przypomina wino. [3.5]
Wysycenie: Jako, że piana była wymuszana, gaz uleciał za szybko, było go chyba za mało. [3.5]
Opakowanie: Standard z Piotrkowa. [4]
Uwagi: Za piwo dałem 12,70, drogo.
Moja ocena: [3.575]Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
Comment