Piwo gotowe do oceny
Wąsosz, [Kraftwerk] High Hops
Collapse
X
-
Wąsosz, [Kraftwerk] High Hops
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztyn, z pływającymi farfoclami. [4]
Piana: Średnio-niska wysokość, beżowa, drobnopęcherzykowa, niezbyt trwała, nie zdobi szkła. [2.5]
Zapach: Troszkę karmelu, landrynki, trochę cytrusów, odrobina tropikalnych owoców, może być. [3.5]
Smak: Znaczna karmelowa słodowość, dość słodkie z początku, cytrusowe, średnio-wysoka goryczka ziołowo-cytrusowa z średnio długim z łodygowym posmakiem. [3.5]
Wysycenie: Poniżej średniego - pasuje [4]
Opakowanie: Ładna etykieta, komplet informacji. [4]
Uwagi: Przeciętne IPA, nie jest złe, ale to nie mój smak. Przypomina trochę Atak Chmielu, przez swoją karmelowość. Warka do 02.02.2017.
Moja ocena: [3.475]Last edited by rafalek21; 2016-08-15, 21:55.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny bursztyn /jasna miedź. Zmętnienie raczej niskie. [4]
Piana: Biała, nawet drobna, ale bardzo szybko opadła, na finiszu katastrofa. [1.5]
Zapach: Wyraźny karmel, mdlące cukierki, mandarynka. [3]
Smak: Słodkie i karmelowe jak w aromacie, ale też z cytrusowo-pikantną goryczką, nawet dużą. Piwo jest trochę ciężkie, ale czuję potencjał i jest nawet chyba lepsze niż kultowe Atak Chmielu, rzeczywiście podobne do niego w obecnej formie. [4]
Wysycenie: Niskie, mogłoby być ciut wyższe. [3.5]
Opakowanie: Bez zarzutu do tej serii Kraftwerka. Na dodatek kojarzy mi się z utworem Pink Floyd. [5]
Uwagi: Jeśli ktoś lubi karmelowe IPA to bingo, ja mam inny gust, ale przyznam że do końca wypiłem to piwo bez marudzenia.
Warka 26.06.2017.
Moja ocena: [3.425]
Comment
-
Comment