Markowy, Ostatni Grosz

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

Markowy, Ostatni Grosz

Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • DariuszSawicki
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2012.08
    • 2869

Ocena z ARTomatu

Kolor: Żółty, solidnie mętne. [4]
    Piana: Nie drobno, ale mikro pęcherzykowa, bardzo wysoka, aż do przesady, jednak po minucie jest już gorzej. Przypomina colę. [3.5]
    Zapach: Suszone owoce jak mango i śliwki, trochę porto i zbyt dojrzały banan. [4]
    Smak: Lekkie i orzeźwiające, umiarkowanie słodkie owocami typu banan i gruszka z niską, ale wyczuwalną przyprawową goryczką. Kwasek nie jest nachalny. [4]
    Wysycenie: Trochę za niskie dla tego piwa. [3.5]
    Opakowanie: Nazwa nawiązuje do uroczyska jak i do karczmy z zamierzchłych czasów z Puszczy Białowieskiej. Etykieta dobrej jakości, skład pełny, kapsel czarny i goły. [4.5]
    Uwagi: Przyzwoite i smaczne piwo pszeniczne, trochę za mało słodkie, ale to tylko mój taki grymas...
    Warka 15.03.2017.

Moja ocena: [3.95]

Comment

• sibarh
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2005.01
      • 10387

Poprawne, lekkie i orzeźwiające piwo.
      Attached Files
      2800 nowe piwa opisałem na forum
      Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
      Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• DariuszSawicki
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2012.08
        • 2869

Piwo zmieniło etykietę na gorszą...
        Na szczęście w smaku jest to w dalszym ciągu bardzo smaczny weizen.
        Attached Files

Comment

Related Topics

Collapse

• Prusak
          Browar Markowy, Hajnowskie Jasne Pełne
          Prusak
          E: 12%
          A: 4, 6%
          Mam kłopot z tym piwem, bo parametry jego są takie same jak Polskiego Lagera z tego samego browaru (tam się sypnąłem wpisując 4, 8 alko, i nie mam już możliwości edytowania, ale było, tak jak tu 4, 6).
          Piłem bezpośrednio po Polskim Lagerze i na 99,9% jestem...
          2024-09-20, 18:15
        • Prusak
          Browar Markowy, Polski Lager
          Prusak
          E: 12 Blg
          A: 4, 8% obj.
          Chmielone Marynką i Lubelskim.
          Zaskakująco wysoka piana, i choć bo 2 - 3 minutach ipada, na powierzchni poza obrączką utrzymuje się kożuszek. Jesr lacing i to osadzanie się dość obfite.
          Barwa jasnożółta, przejrzysta.
          Nic nie wywąchałem,...
          2024-09-20, 16:02
        • pebejot
          Hajnówka, Batorego 3, Firmowy sklep spożywczo-rybny Browaru Markowy
          pebejot
          W centrum Hajnówki przy ul. Batorego 3, kilometr od dworca kolejowego znajduje się sklep rybny, który od niedawna jest również sklepem firmowym browaru "Markowy" z Hajnówki.

Między pastą z makreli a wędzonym pstrągiem sklepik oferuje całą gamę piw butelkowych w niezwykle...
          2021-01-19, 11:18
        • Petitpierre
          23-25.07.2021, Rzeszów, V Rzeszowski Festiwal Piwa
          Petitpierre
          Mogło dojść do tego, że go w ogóle nie będzie, więc nawet jak opóźniony, dobrze, że udało się zorganizować. 14 browarów, bardzo duży wybór piw, w myśl zasady "dla każdego coś miłego", wydzielona strefa festiwalowa, ze stołami, krzesłami, wszystko git. Ponieważ dużo...
          2021-07-24, 08:50
        • dadek
          Hajnówka, Gajowa 1 a, Browar Markowy (nowy)
          dadek
          Od 10.08.2020 z zacną ekipą w postaci Promila i Docenta wybraliśmy się na kilka dni Podlasie, m.in. do Hajnówki. Można by powiedzieć - NARESZCIE! Bo niesamowicie sympatyczny człowiek jakim jest właściciel i piwowar browaru Markowego czyli Marek Dziubonos, zapraszał nas już wielokrotnie....
          2020-09-06, 01:16
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...