Piwo gotowe do oceny
Jan Olbracht Rzemieślniczy, [Waszczukowe] Dzielny Irek
Collapse
X
-
Jan Olbracht Rzemieślniczy, [Waszczukowe] Dzielny Irek
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynoworubinowy. [4]
Piana: Jasnobeżowa, drobna, niezbyt wysoka i niezbyt trwała. [3]
Zapach: Słaby powiew karmelu... I nic więcej. Ten Irek się wykąpać musiał, bo nic go nie czuć... . [3]
Smak: Delikatna, orzechowa goryczka, a zaraz za nią oleiście rozlewa się po podniebieniu karmel... [3.5]
Wysycenie: Niewysokie. [4]
Opakowanie: Kapsel browaru, bardzo fajna nazwa. Oryginalna, dopracowana eta, wszystko potraktowane z duża dozą irlandzkiego humoru. [4.5]
Uwagi: Liczyłem na nieco większy pazur, ale widocznie Irlandczycy ostatnio złagodnieli... .
Moja ocena: [3.375]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Miedziano-rubinowy, zamglony mnóstwem drobinek. [3]
Piana: Całkiem obfita, jasnokremowa, drobne pęcherzyki, wystarczająco trwała, przyzwoity lacing. [4]
Zapach: Karmel, jakby dojrzałe jabłko, troszkę banana, tle delikatne nuty fenolowe. [2.5]
Smak: Słodkawy, karmelowy, trochę jakby banan typowy dla pszenicy, średnio przyprawowy, niewysoka goryczka, średnio-wysoka pełnia. [2.5]
Wysycenie: Średnie - w porządku. [4]
Opakowanie: Ładna etykieta, sporo informacji, jedynie skład jest niedokładny. [4]
Uwagi: Przeciętne piwo, w dodatku nie w stylu, mimo to wypiłem bez obrzydzenia. Nigdy nie zgadłbym, że miał to być Irish Red Ale, w ciemno strzelałbym, że to Dunkelweizen. Chyba mój pierwszy zawód na "Waszczukowym". Warka do 20.08.2017.
Moja ocena: [2.825]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny rubin, umiarkowane zmętnienie. [4]
Piana: Kremowa, grube pęcherzyki, niezbyt wysoka, ale dosyć trwała. Główny atut to świetny i gruby osad na ściance szkła. [4]
Zapach: Bardzo dojrzały, nawet już gnijący banan, fenole, brak chmieli. Trochę chlebka i wina też jest. Trudno ocenić, ładny zapach, ale znikoma zgodność ze stylem. [3]
Smak: Słodki. Kwas chlebowy, banany i drożdże, karmel jest delikatny i jakoś nie przeszkadza. To jednak szczegóły, piwo jest zdominowane przez orzechy, jakbym pił rozwodnioną Soplicę Orzechową. Goryczka niska i przyprawowa. [3.5]
Wysycenie: Niskie. [4]
Opakowanie: Nie wiem czemu postacie z etykiet tego browaru są tak mocno wk....ne. To nie dzielny Irek, tylko jakiś taki sfrustrowany...
Firmowy kapsel, wysoka jakość. Jakie chmiele ? [3.5]
Uwagi: Tu szczególnie przydałaby się rubryka '' zgodność ze stylem '' i dałbym najniższą ocenę. A tak, to w sumie smaczne piwko musiałem ocenić trochę niżej. Warka 20.08.2017.
Moja ocena: [3.425]
Comment
-
Comment