Piwo gotowe do oceny
Osowa Góra, Węgliszek
Collapse
X
-
Osowa Góra, Węgliszek
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobursztynowe, mocno opalizujące. [5]
Piana: Piana w kolorze złamanej bieli, delikatnie oblepia szkło, choć szybko znika. [3]
Zapach: Lekkie nuty karmelowe. W aromacie grzanka, słodowa słodycz, towarzysząca słodowości, melanoidyny. Chmiele (owoce, przyprawy i delikatne nuty ziołowe). [5]
Smak: Karmel, słodowa słodycz, słodowość, delikatna paloność, przypominająca porto. W tle wyczuwalny alkohol, rozgrzewający. Niska goryczka. [4]
Wysycenie: Średnioniskie. Piwo średniotreściwe, pijalne. Według mnie troszkę za niskie wysycenie. [3.5]
Opakowanie: Etykieta rzucająca się w oczy. Akceptowalny skład, choć kilka skłądników mogłoby być bardziej przybliżone. [3.5]
Uwagi: Ciekawe piwo, w styli Belgian Specjalty Ale. Styl ten daje duże pole do popisu, choć pewne cechy tego piwa, nie do końca się z nim zgadzają, za co minusowe punkty.
Moja ocena: [4.25]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: brązowy wpadający w czerń, pod światło – rubinowe refleksy [5]
Piana: beżowa niezbyt obfita z drobnych pęcherzyków opadła z sykiem o minimalnej warstwy na powierzchni [3.5]
Zapach: Przyjemny aromat słodów z karmelkiem do tego suszona śliwka i śliwka w likierze. Nad tym wszystkim unoszą się nuty skórki cytrusów, drożdżowe i chmielowe. [4.5]
Smak: Jest nieco słodkawo – ciemny chleb, karmelek, drożdże, suszone owoce (ala kompot) na to wchodzi delikatna chmielowa goryczka i przyprawy korzenne plus minimalna alkoholowość w postaci lekkiego szczypania ja podniebieniu. [3.5]
Wysycenie: wysokie do średniego podbija goryczkę [4.5]
Opakowanie: Schludna grafika i dobre info [4.5]
Uwagi: Ciekawe piwo, smaczne, choć przydałoby się więcej ciała i goryczki chmielowej.
Moja ocena: [4.025]
Comment
-
Comment