Piwo gotowe do oceny
Łódzkie, Karlsquell Niepasteryzowane
Collapse
X
-
Łódzkie, Karlsquell Niepasteryzowane
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Piwo ma ładną złotą barwę, piana został duży kożuch i oblepiła szkło więc jak najbardziej na plus. W zapachu czuć chmiel i metal, podobnie w smaku, jest goryczka, mało słodu, finisz metaliczny, ale naprawdę dobre piwo. Nie pamiętam za ile kupiłem, coś około 2zł, ale piwo naprawdę ciekawe, nie mówiąc już że w tej cenie to rewelacyjne. Tatro-harnasio-żubry nie dorastają mu do pięt. Ocena 5/6.
-
-
Właśnie piję to piwo - kupione na próbę w dyskoncie Aldi, prawdopodobnie tylko tam dostępne. Barwa, piana, zapach - wszystko się zgadza.
Natomiast smak wg mnie nie do przyjęcia, specyficzny metaliczno - alkoholowy posmak charakterystyczny dla tanich piw, zdecydowanie nie polecam.
Jeśli chodzi o porównanie do masówek - prażubr zdecydowanie lepszy.www.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DD
Comment
-
-
Piwo to jest bardzo nierówne niestety, kupione niedawno okazało się kwaśne, jakieś trochę szampańskie, jednym słowem paskudne. Natomiast pierwszy mój kontakt z tym piwem był bardzo pozytywnym zaskoczeniem, kupię za niedługo raz jeszcze aby ostatecznie sprawdzić, które z przygód było wypadkiem przy pracy.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Takie ciemne złoto, ciemny bursztyn, ładny. [4]
Piana: Utrzymała się chwilę, ale bez rewelacji. [3.5]
Zapach: Owoce i landrynki, nic przyjemnego, pachnie trochę jak tanie wina... [1.5]
Smak: Oj, sam słód, landrynki, palone owoce, jakiś chemiczny karmel, goryczki zero. Niedobre, wymęczyłem dla tradycji trunku. [1.5]
Wysycenie: OK [4]
Opakowanie: Puszka ładna, podany skład, ekstrakt, miejsce produkcji. OK. [4]
Uwagi: Oj, trzecie podejście do tego piwa, ale ostatnie. Niestety, wyjątkowo nie dla mnie. Słodkie to jak diabli, jakieś owocowo-landrynkowe, co jednak nie zapowiada opis na puszce, gdzie pisze że z 2 gatunków chmielu i tylko z naturalnego słodu. Jedyny plus tego piwa to to że na pewno ma smak, jeśli ktoś lubi słodko-owocowe piwa, to może mu podejdzie, a nawet na pewno, jednak ja dziękuje.
Moja ocena: [2.075]
Comment
-
-
Comment
-
Comment