Piwo gotowe do oceny
Browar na Jurze, [Pinta] Vermont IPA
Collapse
X
-
Browar na Jurze, [Pinta] Vermont IPA
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Zgody z definicją stylu [4.5]
Piana: Średniopęchężykowa, niezbyt obfita, ale nie znika od razu [4]
Zapach: Bardzo ładny i bardzo intensywny. Trochę mało cytrusów, wybija się mosaic, którego nie jestem fanem. Dla fanów mosaica powinno być 5. [4.5]
Smak: Podobnie jak w zapachu. Piwo smaczne, bardzo dobrze pijalne, ale jak dla mnie trochę za dużo mosaica i kwiatowo-mdłych aromatów z chmielu.
Goryczka konkretna, jak dla mnie więcej niż 54 ibu. [4]
Wysycenie: Jest ok. [4.5]
Opakowanie: Jak na pintę, to ok. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [4.225]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Mocno zamglony, pomarańczowy. [4]
Piana: Umiarkowanie obfita, średnie i małe pęcherzyki, jasna, średnio trwała, delikatnie zdobi szkło. [3.5]
Zapach: Nafta, owocowo-cytrusowy, niezbyt wyraźny, średnio intensywny. [3.5]
Smak: Owocowy, tropiki, cytrusy - ogólnie Mosaic'owo z domieszką innych amerykańskich chmieli, jest też trochę jasnego słodu, średnia kwiatowa goryczka z delikatną nutą żywiczną(czy tam sosnową) w posmaku, gładkie, średnio pełne. [4]
Wysycenie: Średnie - dobrze pasuje. [4.5]
Opakowanie: Prosta, ale całkiem ładna grafika, standardowo komplet informacji. [4.5]
Uwagi: Smaczna, pijalna i dobrze zbalansowana IPA, choć po aromacie spodziewałem się więcej. Ogólnie jest to kolejne dobre piwo od Pinty, ale do poziomu Modern Drinking trochę mu brakuje. Warka do 16.06.2017.
Moja ocena: [3.825]
Comment
-
-
Browar na Jurze: [Pinta] Vermont IPA
Ekstrakt: 15.1% wag. | Alkohol: 5.5% obj. / 4.125% wag.
ważna do:15.06.2017
Piana z drobnymi i średnimi oczkami, obfita trwała, zdobi szkło, perfekt.Kolor żółty zmętniony. Po całym pokoju już po psyknięciu kapsla rozproszył się wspaniały aromat tropików, cytrusów, żywicy, lasu, intensywny i przepiękny. Smak, pełnia słodowa i owocowość od drożdży, chmielowe cytrusy, żywica, las, goryczka średnia pasująca. Piwo w charakterze lekkie w odbiorze, smaki grają, pijalna, sesyjna IPA. Bardzo dobre.Również tutaj
https://www.instagram.com/adam_slodowy_to_ja/
Comment
-
Comment