Piwo gotowe do oceny
Niechanowo, Pszeniczne 20
Collapse
X
-
Niechanowo, Pszeniczne 20
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty zmętniony. [4]
Piana: Biała, bardzo drobna, bardzo wysoka i trwała. Jak to porządna pszenica... . [4.5]
Zapach: Na początku kolendra i zioła. Potem grejpfrut i daleki ślad bananów. [3.5]
Smak: Słód, cytrusy, lekka grejpfrutowa goryczka, delikatny banan i gdzieś szczypta goździków. [4]
Wysycenie: Wysokie. [4]
Opakowanie: Prosta eta z wyeksponowaną "20". Charakterystyczne, ale jednak trochę nijakie. [3.5]
Uwagi: Sympatyczne piwo pszeniczne .
Moja ocena: [3.85]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Przybrudzona, mocno zmętniona słomka. [4]
Piana: Biała, niezwykle wysoka i bardzo trwała, ale jakoś za słabo pozostawia po sobie śladów na szkle. [4]
Zapach: Rzeczywiście czuć tu kolendrę, choć to ma być raczej niemiecki weizen, a nie wit. Na szczęście banany są wyraźne i podkreślone lekko goździkiem i ziołowym chmielem. [4]
Smak: Piwo jest słodkie, średnio treściwe, owocowe, czyli bananowe w smaku. Goryczka niska, ziołowa, lekko pikantna. Kwasku mało, ale jest wyczuwalny. [4]
Wysycenie: Za niskie jak na pszenicę. [2.5]
Opakowanie: Ponownie w Niechanowie nie podano konkretnego chmielu, ale akurat w pszenicy jest on mało ważny. Bardzo ładna prosta etykieta, kapsel firmowy, ale niestety w opisie jest błąd. Otóż w zapachu piwo chwali się subtelną nutą goryczki. Goryczka to może być w smaku. [4]
Uwagi: Bardzo poprawne i tanie piwo pszeniczne kupione w Intermarche, latem z pewnością powrócę, ale gazu jest za mało i w ciepłe dni może pić się gorzej...
Warka 08.04.2017.
Moja ocena: [3.925]
Comment
-
Comment