Piwo gotowe do oceny
Maryensztadt, Wunderbar 13
Collapse
X
-
Maryensztadt, Wunderbar 13
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty zamglony, pływa mnóstwo jakichś farfocli/osadu . [3]
Piana: Biała, dość drobna, średniowysoka, ale niezbyt trwała. [3.5]
Zapach: Silny, sosnowo-chmielowy z daleką kontrą owocową. [4]
Smak: Konkretna goryczka, ale w tle fajne owoce tropikalne i lekki posmak delikatnie palonego karmelu. [4]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Wysoka jakość, ciekawe wzornictwo i nazwa. Kapsel browaru. [4]
Uwagi: Niezłe piwo, choć od "wunderbar" skutecznie oddziela je ok. centymetr osadu na dnie...
Moja ocena: [3.9]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ładny bursztyn [5]
Piana: ecru, gęsta, kremowa, utrzymywała się do samego końca [4.5]
Zapach: słaby ale miły, słodowo-chmielowo-chlebkowy [3.5]
Smak: pełne treściwe choć momentami za mocno szczypało w język, mocna goryczka, bardziej owocowa (jak z granatów) momentami tępawa, delikatne owocowe oraz fajna i gęsta podbudowa słodowa [4]
Wysycenie: momentami za duże [3.5]
Opakowanie: etykiety browaru bardzo mi sę podobają, firmowy kapsel [5]
Uwagi: Kolejne dobre piwo z Maryensztadtu, szkoda, ze edycja limitowana
Moja ocena: [3.95]Last edited by becik; 2016-10-20, 20:26.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty, mnóstwo pływającego osadu. [3]
Piana: Ostry gushing, po 5 minutach dalej uciekało, zostało mi niecałe pół piwa. [1]
Zapach: Ze stołu intesywnie owoce tropikalne. Po przelaniu resztki do szkła: znowu tropiki, trochę sosny - tak Mosaic'owo, jasny słód, intensywny i przyjemny [4]
Smak: Lekko słodowy, tropiki, średnio-wysoka sosnowa goryczka, zalegająca, średnio przyjemna, średnie ciało. [3.5]
Wysycenie: Chyba średnia - część pewnie uciekła z pianą. [3.5]
Opakowanie: Ładna etykieta dużo informacji z wyjątkiem niedokładnego składu. [4]
Uwagi: Warka 28.02.2017. Nie zgadłbym, że jest to lager, pachnie i smakuje jak APA, w aromacie dobre, smakowo przeciętne głównie ze względu na zalegająca goryczkę, nie najlepiej się prezentuje ze względu na pływający w piwie osad, no i najgorsze z tego wszystkiego - gushing.
Moja ocena: [3.425]Last edited by rafalek21; 2016-11-06, 21:51.
Comment
-
-
piłem to piwo ostatnio kilka razy
nie pieniło się zanadto, osadu brak
na fajnej słodowej bazie miła goryczka
wyciągnięta z niemieckich, jak piszą, chmieli
faktycznie, ma coś z APA. to bynajmniej nie zarzut
z serią limitowaną to chyba bajka. moje ma datę 27 X 2017
wunderbar czy nie, polecam tę 13-tkę, zwłaszcza na najbliższy piątek
veni, emi, bibi
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasne złoto. Mocno zamglony, taki brudny. Pływające farfocle [3.5]
Piana: Obfita i fajnie sztywna. Trwała, Bardzo ładnie oblepia szkło [4.5]
Zapach: US-chmiel czuć wyraźnie - cytrusy, tropiki, trochę sosny. Intensywność na zadowalającym poziomie [4]
Smak: Goryczka porządna, cytrusowa. Na finiszu lekko ściąga, ale przyjemna, z czasem z cytrusowej przechodzi w lekko ziołową. Gdybym nie wiedział, że to dolniak, byłbym przekonany, że to APA. W ciele słodowym brakuje mi trochę owocowo-słodowego oddechu. Goryczka mocno dominuje, troszkę za mocno [4]
Wysycenie: Wysokie, nieco za wysokie [4]
Opakowanie: Maryensztadtowa klasyka. Ładna eta, gustowna. Dużo info [4]
Uwagi: Piwo z datą: 30.11.2017. Przecenione
Moja ocena: [4.025]
Comment
-
Comment