Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas
Wyświetlenie odpowiedzi
Zamkowy, Porter ze szwestką Jubileuszowy
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robox Wyświetlenie odpowiedziChyba nawet szans nie będziesz miał, bo w moim Tesco, po tej promocji, śladu już nie ma po tych tubach .
Dzisiaj sprawdzę. Mocno to schowali, do tego w sobotę jeszcze nie było żadnej cenówki.
To info rozsiewa się (m.in. ja rozsiewam) zatem u mnie tylko pocztą pantoflową lub poprzez bbiz :]
Ale czy to piwo jest warte ponowienia zakupu to nie wiem. Jeszcze nie piłem i pomimo, że uwielbiam portery to szczerze w to wątpię, że skuszę na ponowienie zakupu
I rozmawiajmy o tym w odpowiednim to tego wątku czyli promocje piwne lub ich komentarzeOstatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2017-06-26, 09:54.
Comment
-
-
Dałem się podpuścić i pojechałem do Bydgoszczy, a tam półki uginały się pod Porterem 170 za 59,...
Były chociaż Żywiecki Porter i APA za 2,99 - do sprawdzenia miejsce uwarzenia portera.
PS (OT)
Zrozumiałem, dlaczego klienci narzekają na Tesco - trzy kasy czynne i kolejki na dłuuuuuuuugie czekanie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika telek Wyświetlenie odpowiedziDałem się podpuścić i pojechałem do Bydgoszczy, a tam półki uginały się pod Porterem 170 za 59,...
Były chociaż Żywiecki Porter i APA za 2,99 - do sprawdzenia miejsce uwarzenia portera.
PS (OT)
Zrozumiałem, dlaczego klienci narzekają na Tesco - trzy kasy czynne i kolejki na dłuuuuuuuugie czekanie.
A długie kolejki są bo pracowników kilka na tak wielki sklep.
Inni inwestują w agencyjnych a tesco w wkur... klientów :]
ja się już przyzwyczaiłem i do tego wiem w jakiś godzinach tam nie chodzić
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarne. [5]
Piana: Bardzo ładna, obfita, trwała, zabarwiona piana [5]
Zapach: Bardzo nalewkowe, ostre, słodkie aromaty owocowo-alkoholowe, brak paloności. [3]
Smak: Nalewkowe, alkoholowe, zbyt słodkie, brak gorączki. [2.5]
Wysycenie: Umiarkowane. [5]
Opakowanie: Bardzo ładna tuba [5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.3]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika telek Wyświetlenie odpowiedziSmak:........ brak gorączki. [2.5]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedzico to jest ?
Comment
-
-
AAa zapomniałem o słowniku, który zanim się nauczy, że częściej czujemy goryczkę niż gorączkę to wywija takie babole :]
Comment
-
-
Nowy rok nastał, więc postanowiłem otworzyć ostatnią posiadaną tubę Jubileuszowego ze szwestką. Poprzednią butelkę jaką zachowałem ma nr 7816 na banderoli ale była kupowana na imprezie 170-lecia w Browarze Zamkowym jako jedna z pierwszych (chyba za 59 zł). Potem kolejne dwie kupiłem już wprost od znajomego hurtownika za 42 zł. Tak więc tym razem w tubie była butelka z numerem 12747.
Po odbiciu krachli rozniósł się z butelki intensywny aromat podsuszonej śliwki w likierze i w czekoladzie. Po nalaniu do pokala trwał przez cały czas picia.
Nalewane dość energicznie, piwo w temperaturze 15°C, jednak piana szczątkowa, kilkumilimetrowa choć drobnooczkowa, po chwili znikła.
Barwa zupełnie czarna, żadnych refleksów i przebłysków nawet pod żarówką. Dno butelki czyste, nie pozostały żadne osady.
W smaku aksamitnie gładkie i bardzo pijalne - na pewno niewyczuwalne jest 23°Blg i 10,5 %, spokojnie wypił bym kolejne gdybym miał. Jest nuta winnej wytrawności, śliwka ma charakter bardziej powideł od babci (bez cukru) niż suszonej, ale dębina robi tu fajny charakterystyczny posmak jakby "drewnianej" czekolady, do tego leciutka karmelowa nuta.
Wysycenie niskie ale jak dla mnie nie potrzeba tu wyższego. Oj dobre to piwo, szkoda że kiedyś nie zakupiłem więcej, ciekawe jak by smakowało w kolejnych latach.
Oczywiście w tubie był firmowy jubileuszowy pokal, z którego skorzystałem.
170-lecie Browaru Zamkowego w Cieszynie było w 2016 roku, od tego czasu dużo się tam działo i wszyscy baliśmy się o losy tego browaru. Nie był to czas na świętowanie 175-lecia, ale obecnie jest nadzieja, że wszystko wyjdzie na prostą i na 180-lecie Dominik uwarzy kolejnego jubileuszowego sztosa.
Fotki:
1. Jeszcze zamknięta butelka i dziewicze szkło
2. Tuba i otwarta już butelka
3. Piwo w szkle
-
👍 2
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedzi170-lecie Browaru Zamkowego w Cieszynie było w 2016 roku, od tego czasu dużo się tam działo i wszyscy baliśmy się o losy tego browaru. Nie był to czas na świętowanie 175-lecia, ale obecnie jest nadzieja, że wszystko wyjdzie na prostą i na 180-lecie Dominik uwarzy kolejnego jubileuszowego sztosa.
Zamkowy Cieszyn [Pinta], Kellerski
2021-11-22, 00:24
Keller. Kooperacja na 175 lecie browaru w Cieszynie i 10 lecie Pinty.
oraz dwa sztosy: https://youtu.be/21z2Uw1ZEmE
Comment
-
Comment