Piwo gotowe do oceny
Zodiak, [Revolta] Double Rye IPA
Collapse
X
-
Zodiak, [Revolta] Double Rye IPA
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak -
Ocena z ARTomatu
Kolor: Klarowny bursztyn. [4]
Piana: Kremowa, drobna, z pojedynczymi większymi bąblami, średniowysoka, ale trwała. [4]
Zapach: Karmel, lekkie przyprawy (dziwne), coś ostro kręci mnie w nosie... [3]
Smak: Karmel, delikatna goryczka, ślad chyba daleki suszonych owoców, wychylają się lekko cytrusy jakieś, posmak winny... [4]
Wysycenie: Niezbyt wysokie. [4]
Opakowanie: Proste, charakterystyczne, wysokiej jakości. Ma parę subiektywnych elementów, ale odpuszczam... . [4]
Uwagi: Piwo smaczne, konkretne, choć żyta się w nim nie doszukałem...
Aha, woltaż swoje czyni, nie czuć go, ale objawy pewnego zgłuszenia powstają .
Moja ocena: [3.65] -
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobursztynowy/miedziany. [4.5]
Piana: Niska, ale bardzo trwała, zostaje 2 milimetrowy kożuszek prawie do końca. [4.5]
Zapach: Nikły, lekko owocowo-likierowy. [3.5]
Smak: Zbożowy, cytrusowa chmielowość, goryczka niska, długa, grejpfrutowa. [4]
Wysycenie: Niskie. [4]
Opakowanie: Mają swój styl z tymi "trójkącikami", cokolwiek to jest, ale szału nie ma. [3.5]
Uwagi: Poprawne piwo, nic więcej. Przyjemnie zbożowe (od tego żyta?), chmielowość niezbyt silna, a goryczka to już słaba. Mocy nie czuć, ale w głowie szumi, ładnie ukryli procenty. Można wypić.
Moja ocena: [3.875]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bursztynowy/ciemnej herbaty, klarowny [4.5]
Piana: écru obfita z drobnych i średnich pęcherzyków, opadając dziurawiła. Pozostał ślad na szkle i warstwa na powierzchni [4.5]
Zapach: z butelki – tropikalno-cytrusowy (owocowy). W szkle czuć bazę słodową, karmelkowo-zbożową. Dominują nuty amerykańskich chmieli: cytrusowe, owoce tropiku, lekko pieprzowo, ziołowo i orzeźwiająco [4]
Smak: najpierw uderza słodowy bukiet: biszkoptowo-zbożowo-karmelkowy. Nie jest za słodko, a całość wygładza wsad żytnich płatków. Goryczka wyczuwalna od pierwszego łyku na poziomie średnim, w nucie cytrusowo-ziołowej [4]
Wysycenie: średnie do niskiego [4.5]
Opakowanie: Oszczędne, estetyczne, dobre info na kontrze [4]
Uwagi: Jedna z lepszych DIPA jakie mi się trafiła
Moja ocena: [4.1]Comment
Comment