Piwo gotowe do oceny
Wąsosz, Piwo Ryżowe
Collapse
X
-
Wąsosz, Piwo Ryżowe
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasniejszy od slomkowego. Jak woda z sokiem cytrynowym, lekko metne. [3.5]
Piana: Sredniopecherzykowa, nietrwala - ale pozostawia ladna firanke na szkle. [3.5]
Zapach: Kolendra i cytrusy. Pachnie orzezwiajaco niczym witbier. [4.5]
Smak: Lekkie, kwaskowe. Goryczka pojawia sie po kilku lykach. W slepym tescie powiedzialbym, ze to dosc wodnisty witbier. Na lato byloby swietne! A dzis za oknem sniegiem proszy... [4]
Wysycenie: Srednie - pasuje do tego piwa. [4.5]
Opakowanie: Etykieta wskazuje na japonski rodowod tego napoju (a moze chodzi tylko o dodatek platkow ryzowych?). Sklad podany i wszystkie potrzebne informacje. [4]
Uwagi: Spodziewalem sie czegos w stylu "Oto mata ipa" z Pinty, a tu zonk!
Moja ocena: [4.125]"Jedno pivo ne vadi!"
"Kupuje tylko w polskich sklepach!"
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bledzizna opalizuje. Nie zachęca... [3.5]
Piana: Biała drobna, wysoka i trwała. [4]
Zapach: Fajny, intrygujący - chmielowy z czymś lekko przyprawowym. [4]
Smak: Podobnie w smaku - jakaś lekko gorzkawo-tępawa historia z chmielem w tle... [3.5]
Wysycenie: Wysokie. [4]
Opakowanie: Stylizowana Japonia made in Poland. Aż się boję, jak Japończycy wyobrażają sobie Polskę na etykiecie piwa .
To tutaj może się podobać. Ale nie musi... [3.5]
Uwagi: Pewnie latem, w upale, ocena byłaby wyższa. Teraz nie jestem zachwycony, dla usprawiedliwienia - japońskie klimaty nigdy mnie nie kręciły...
Moja ocena: [3.75]
Comment
-
-
Comment
-
Comment