Tylko z trzech składników /chyba bez drożdży
/. Lager dolnej fermentacji.
Ekstrakt 11,3% wag. i alko 5,2% obj.
IBU 17* a sugerowana temperatura podania to 6*C.
Piana - średnia startowa potem cienka, dziurawa warstewka.
Lacing - raczej niewiele.
Barwa - jaśniejszy bursztyn.
Gaz - średni.
Aromat - słodkawy słód, owocowość "szybkiej roboty" i mini nutka chmielu.
Smak - słodkawy słód, lekki kwasek, owocowość ale też goryczka nawet jest.
Piwo nie jest paskudne... pewnie jakbym pił zmrożone to nie było by takie estrowe ale ja nie pije takiego![Cool](https://www.browar.biz/core/images/smilies/br/cool.gif)
Raczej ściema niż coś nowego... no i podpis jest założyciela browaru zmarłego w 1931 roku Jana Goetz'a.
![Morda](https://www.browar.biz/core/images/smilies/br/biggrin.gif)
Ekstrakt 11,3% wag. i alko 5,2% obj.
IBU 17* a sugerowana temperatura podania to 6*C.
Piana - średnia startowa potem cienka, dziurawa warstewka.
Lacing - raczej niewiele.
Barwa - jaśniejszy bursztyn.
Gaz - średni.
Aromat - słodkawy słód, owocowość "szybkiej roboty" i mini nutka chmielu.
Smak - słodkawy słód, lekki kwasek, owocowość ale też goryczka nawet jest.
Piwo nie jest paskudne... pewnie jakbym pił zmrożone to nie było by takie estrowe ale ja nie pije takiego
![Cool](https://www.browar.biz/core/images/smilies/br/cool.gif)
Raczej ściema niż coś nowego... no i podpis jest założyciela browaru zmarłego w 1931 roku Jana Goetz'a.
Comment