Tylko z trzech składników /chyba bez drożdży /. Lager dolnej fermentacji.
Ekstrakt 11,3% wag. i alko 5,2% obj.
IBU 17* a sugerowana temperatura podania to 6*C.
Piana - średnia startowa potem cienka, dziurawa warstewka.
Lacing - raczej niewiele.
Barwa - jaśniejszy bursztyn.
Gaz - średni.
Aromat - słodkawy słód, owocowość "szybkiej roboty" i mini nutka chmielu.
Smak - słodkawy słód, lekki kwasek, owocowość ale też goryczka nawet jest.
Piwo nie jest paskudne... pewnie jakbym pił zmrożone to nie było by takie estrowe ale ja nie pije takiego
Raczej ściema niż coś nowego... no i podpis jest założyciela browaru zmarłego w 1931 roku Jana Goetz'a.
Ekstrakt 11,3% wag. i alko 5,2% obj.
IBU 17* a sugerowana temperatura podania to 6*C.
Piana - średnia startowa potem cienka, dziurawa warstewka.
Lacing - raczej niewiele.
Barwa - jaśniejszy bursztyn.
Gaz - średni.
Aromat - słodkawy słód, owocowość "szybkiej roboty" i mini nutka chmielu.
Smak - słodkawy słód, lekki kwasek, owocowość ale też goryczka nawet jest.
Piwo nie jest paskudne... pewnie jakbym pił zmrożone to nie było by takie estrowe ale ja nie pije takiego
Raczej ściema niż coś nowego... no i podpis jest założyciela browaru zmarłego w 1931 roku Jana Goetz'a.
Comment