Kolor: Miedziany, umiarkowane zmętnienie. [4] Piana: Fatalna. [1.5] Zapach: Wiśnia, wyraźna stajnia i koń, mało chmielu. Jestem ciekaw jakie tu były drożdże, ale niestety brak info na ten temat. [4] Smak: Zdecydowanie kwaśne, ale wiśnia jest mało z tym powiązana. Goryczka niska, trawiasta ( Marynka i Lubelski). Słód znikomy. [4] Wysycenie: Wysokie, chyba aż za bardzo. [3.5] Opakowanie: Kapsel Redena, ładna etykieta tylko że kiepskiej jakości. Skład nie jest dokładnie podany. [3.5] Uwagi: Piwo w stylu Fruit Sour Ale, smakowało i kwaskowo orzeźwiło.
Warka 21.07.2017.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DariuszSawicki
Zapach: Wiśnia, wyraźna stajnia i koń, mało chmielu. Jestem ciekaw jakie tu były drożdże, ale niestety brak info na ten temat. [4] Smak: Zdecydowanie kwaśne, ale wiśnia jest mało z tym powiązana. Goryczka niska, trawiasta ( Marynka i Lubelski). Słód znikomy. [4]
W gusta innych nie wchodzę i nie mam zamiaru wchodzić ale nie rozumiem czegoś, moim zdaniem te powyższe dwa parametry są wg opisu dość miernej jakości, a dostały oceny bardzo wysokie. Dlaczego? No chyba, że ja ten opis źle odebrałem, a punktacja zachęca do zakupu.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Aromat - początkowo żywiczno owocowy chmiel. Owoce nieco słodsze, tropikalne, coś jak ananas, liczi, potem kokos (ale to może wraz słodszą owsianą nutą, bo owsa sypnęli w postaci słodu i płatków)
Comment