Piwo gotowe do oceny
ReCraft, Rye Smoked IPA 16
Collapse
X
-
ReCraft, Rye Smoked IPA 16
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Między bursztynem a ciemną pomarańczą, lekko mętne. [5]
Piana: Utworzyła się nieduża, dość szybko zredukowała się do cienkiej warstwy. Do końca dotrwały strzępki. [3]
Zapach: Trochę cytrusów, suszone owoce egzotyczne, do tego także trochę dojrzałych, czerwonych. Wędzonka wyczuwalna, trochę w "mięsno-boczkowym" stylu, niezbyt silna, fajnie łącząca się z akcentami od słodów żytnich. [4.5]
Smak: Piwo gładkie, sprawia wrażenie lekko oleistego. Są oczywiście cytrusy, goryczka wyraźna, ale nie paraliżująca. Sporo owoców, ciekawie łączących się z wędzonką. Delikatny żytni kwasek. Piwo spokojne, zachowujące dobrą równowagę między aromatami. [4]
Wysycenie: Umiarkowane, pasujące do charakteru piwa. [5]
Opakowanie: Bardzo podoba mi się styl etykiety - ascetyczny, skromny. Zwraca uwagę pośród masy craftowych bohomazów. Komplet informacji i firmowy kapsel. [5]
Uwagi: Piwo naprawdę mi smakowało, Ameryka, żyto i wędzonka okazały się być zaskakująco dobrym połączeniem.
Moja ocena: [4.225]Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez Teku
-
Comment