Piwo gotowe do oceny
Witnica, Black IPA Ekstrakt
Collapse
X
-
Witnica, Black IPA Ekstrakt
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny/ciemnobrązowy, nieprzejrzysty. [5]
Piana: Po nalaniu wysoka, ciemnobeżowa. Ładnie oblepia szkło. Niewielka warstwa kożucha długo utrzymuje się na powierzchni. [4.5]
Zapach: Czekolada/karmel. Chmiel i paloność. Gdzieś w tle delikatne nuty owocowe (wiśnia). Spójny. Po ogrzaniu pojawiła się chlebowość. Kojarzy się z witnickim porterem. Dopiero pod koniec degustacji wyczułem jakieś drażniące nuty, chyba DMS. [4]
Smak: Pełny. Pomimo 7,5% nie odczuwa się alkoholu. Stoutowy i chmielowy. Lekka kwaskowatość ustępuje miejsca goryczce, która jest odczuwalna przez kilkadziesiąt sekund. [4.5]
Wysycenie: Średnie, pasuje do stylu, jednak w mojej ocenie mogłoby być wyższe. [4.5]
Opakowanie: Plus za podanie składu i IBU. Etykieta jednak szału nie robi, nie rzuca się w oczy, jest bez pomysłu. W tym miejscu można się dużo bardziej wykazać. Kapsel czarny-nie wiem dlaczego skoro inne piwa z witnicy mają kapsel firmowy. Ładnie wyglądałby czarny z logiem witnicy. [3]
Uwagi: Uważam to piwo za bardzo udane. Mam nadzieję, że w przeciwieństwie do Lubuskiego IPA kolejne warki będą trzymały poziom. Data przydatności do spożycia 13.09.2017.
Moja ocena: [4.275]
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziO co chodzi z tym ekstraktem w nazwie?Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jak blek, to blek . [4]
Piana: Beżowa, raczej drobna, wysoka i całkiem trwała. [4]
Zapach: Kawa, karmel, czekolada, ale i nuty sosnowo-chmielowe. [4]
Smak: Kawa, gorzka czekolada, minimalne posmaczki sosnowe. Głównie goryczka wytrawna, kawowa. [4]
Wysycenie: Niezbyt wysokie. [4]
Opakowanie: Proste, nic dodać, nic ująć. No, jakość papieru mogła by być lepsza... [4]
Uwagi: Kurczę, naprawdę smaczne, konkretne piwo wagi półciężkiej.
Moja ocena: [4]
Comment
-
Comment