Porter (górniak) 16,5 Blg., 6 % alk.
Piana jasnobrązowa, drobna, niska (4)
Barwa czarnobrunatna, przejrzyste (4)
Aromat ciemnych karmelowych słodów, czekolady. I tutaj kończy się klasyka a zaczyna działać organoleptyczna teleportacja i dostajemy ciężką, owocowo-drożdżową, wspartą gumą balonową, belgijską nutę (3)
W smaku średnio pełne, czekoladowo-kawowe, z odsłodową kwaśnością. Goryczka średnia (4)
Wysycenie średnie (4)
Widok urządzeń browaru, tanków, warzelni. Szklanka firmowa, brak podstawek. Kelnerka skołowana i nie wiedząca w jakim (piwnym) świecie się znalazła. Nazwa piwa, typ fermentacji, ekstrakt, to wiedza tajemna (4)
Wypiłem bez skrzywienia ale przyzwyczajenie wąchania piwa w trakcie, nie pomogło.
Piana jasnobrązowa, drobna, niska (4)
Barwa czarnobrunatna, przejrzyste (4)
Aromat ciemnych karmelowych słodów, czekolady. I tutaj kończy się klasyka a zaczyna działać organoleptyczna teleportacja i dostajemy ciężką, owocowo-drożdżową, wspartą gumą balonową, belgijską nutę (3)
W smaku średnio pełne, czekoladowo-kawowe, z odsłodową kwaśnością. Goryczka średnia (4)
Wysycenie średnie (4)
Widok urządzeń browaru, tanków, warzelni. Szklanka firmowa, brak podstawek. Kelnerka skołowana i nie wiedząca w jakim (piwnym) świecie się znalazła. Nazwa piwa, typ fermentacji, ekstrakt, to wiedza tajemna (4)
Wypiłem bez skrzywienia ale przyzwyczajenie wąchania piwa w trakcie, nie pomogło.