Piwo gotowe do oceny
Jan Olbracht Rzemieślniczy, Piotrek z Bagien - Imperial Saison IPA
Collapse
X
-
Jan Olbracht Rzemieślniczy, Piotrek z Bagien - Imperial Saison IPA
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: żywy pomarańcz [4]
Piana: ecru, drobna, zwarta, trwała, opadała bardzo powoli osadzając się na szkle drobnymi łachami [4]
Zapach: delikatny, głównie cytrusowo-owocowy [3.5]
Smak: pełne, treściwe, mocna goryczka fajnie okraszona owocowymi smakami wśród, których dominują cytrusowe akcenty, ale bardzie pomarańczowo-mandarynkowe niż cytrynowe, fajny bazowy, zbożowy finisz, z wyczuwalną lekka słodkością, alkohol dobrze ukryty [4.5]
Wysycenie: o kilka bąbelków za dużo [4.5]
Opakowanie: podoba mi sie seria Piotrków, firmowy kapsel [5]
Uwagi: Po prostu smaczne piwo, warto po nie sięgnąć
Moja ocena: [4.1]Last edited by becik; 2017-03-27, 21:34.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: nie wiem jaka powinna być norma, ale jak dla mnie idealny, pomarańczowy i mętny jak herbata z miodem i cytryną. [5]
Piana: mogłoby być trochę lepiej, po nalaniu przyzwoicie, ale po paru chwilach opadła do obrączki, lejsingu niet. [2.5]
Zapach: sensorykiem nie jestem, ale czuję gumę balonową i cytrusy. [4]
Smak: smak jest rześki i owocowo-cytrusowy, na języku zostaje odrobina saisonowego pieprzu i delikatna goryczka, piwo pomimo woltażu wchodzi gładko i ścina zawodowo, alkoholu nie czuć (w smaku, bo w głowie szumi już w 2/3 konsumpcji) [4.5]
Wysycenie: odpowiednie do saisona, czyli powyżej średniej [4]
Opakowanie: jak cała seria Piotrka z Bagien, mnie się podoba. Kapsel z logo browaru. [5]
Uwagi: kupione w sklepie na Ketlinga w Łodzi.
Moja ocena: [4.15]
Comment
-
Comment