Piwo gotowe do oceny
Zapanbrat, [Trzech Kumpli] Pils
Collapse
X
-
Zapanbrat, [Trzech Kumpli] Pils
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
No i kolejne odstępstwo od zamiaru niekupowania piw "kontraktowych". Ale one tak rzadko warzą pilsy, że można...
I nie żałuję. W sumie udany wypust. Barwa jasna, słomkowa, piwo minimalnie mętne, co raczej w tym wypadku nie jest zaletą. Wysycenie na średnim poziomie. Piana drobna, po nalaniu bardzo obfita, opada do obrączki. Zapach niezbyt intensywny, obok odsłodowej świeżości wyraźnie masełko.
Goryczka wyraźna, lekko ziołowa, osadza się w ustach. Profil pomiędzy czeskim pilsem a dawnymi polskimi interpretacjami stylu.
W sumie w porządku, piwo bezpretensjonalne.
Zazwyczaj nie oceniam szaty graficznej, ale tu na plus, nawiązanie (ważne, że nie namolne) do dawnej prostoty.Last edited by Prusak; 2017-03-02, 16:06.
-
-
Płaciłem 12 zł w Samych Kraftach, lane. Piwo całkiem fajne, słodowe jednak a nie goryczkowe czego bym się spodziewał po pilsie. Brak takiego czystego profilu piwa jaki powinien mieć pils. Gdyby piwo nazwać po prostu Jasne Pełne byłoby OK bo jest smaczne i mozna go kilka spokojnie wypić.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AndrewZG Wyświetlenie odpowiedziJaka cena tego pilsa?
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bladozłoty zamglony. [4]
Piana: Biała, bardzo drobna, wysoka i trwała. [4]
Zapach: Chmielowy z akcentem cytrusowym. [3.5]
Smak: Goryczka, taka lekko tępawa, minimalny posmak grejpfruta. Po ogrzaniu ślad owoców. [4]
Wysycenie: Wysokie. [4]
Opakowanie: Proste. Nawet bardzo. Ale fajne . [4]
Uwagi: Lekkie, sesyjne piwo. Na zdrowie .
Moja ocena: [3.825]
Comment
-
-
-
Piwo kupione na wyprzedaży za 4,80zł, oryginalna cena 10,49zł to jakaś abstrakcja. Zapomniałem o nim. Data ważności 22.10.22. barwa żółta, mętna, zapach metaliczny. Piana wysoka i trwała. Smak - przyjemna, ziołowa goryczka. Fajny, polski pils, ale cena pierwotna abstrakcyjna.
Comment
-
Comment