Kolor: Pomarańczowy, mocno zmętniony. [4] Piana: Średnia, szybko opada, zostaje mały kożuszek. [3] Zapach: Cytrusy, owoce tropikalne, raczej słaby. [3] Smak: Białe owoce, melon, silnie cytrusowe, kwaskowe, goryczka średnia/wysoka, długa. Lekki drzewny (?) posmak na koniec. [4] Wysycenie: Niskie. [4] Opakowanie: Ujdzie, dopracowane, ale nie w moim stylu. Kapsel firmowy. [4] Uwagi: Hm, w smaku ujdzie, choć jest zbyt kwaskowe, za to zapach wypadł słabo. Właściwie pachnie jakby nie chmielili na zapach. Goryczka solidna, nawet trochę za bardzo. Nie jest złe, ale wymaga dopracowania.
Kolor: Złoty mętny, kojarzy mi się z kompotem z gruszek. [3.5] Piana: Brudnobiała, drobna, średniowysoka i dość trwała. [3.5] Zapach: Chmiel, lekka sosna i cytrusy. Nieodparcie kojarzy mi się z Earl Greyem... . [3.5] Smak: Kwasek, minimalny słód. Goryczka cytrusowa przytłacza wszystko. Nie moja bajka jednak... [3.5] Wysycenie: Dość wysokie. [4] Opakowanie: Charakterystyczna kolorystyka, dęta powiastka o pochodzeniu nazwy. Całkiem niepotrzebna... [3.5] Uwagi: Dla mnie to wynalezienie nowego gatunku piwa: RADLER STRONG .
Kolor: Jasna miedź, zamglone.
Piana: Obfita, trwała, Oblepia szkło i dość długo się utrzymuje.
Zapach: Pachnie słodko. Dużo chmielu w stronę nafty, lichi.
Smak: Umiarkowanie słodkie, umiarkowanie gorzkie. Wyraźnie chmielowe w smaku.
Wysycenie: Średnie, OK.
Opakowanie: Fajna etykieta, dokładny skład.
Uwagi: Warka 10.02.2018 Smaczne, poprawne. Chyba spełnia oczekiwania odnośnie intensywności chmielenia ale jeśli chodzi o sam dobór chmieli to nie do końca moja bajka.
Aromat - no czuć, że jest ten syrop, Tak wyraźny, że już na starcie jest obawa, że to będzie ulepek. W tle jakaś taka trudna do określenia mniej przyjemna nuta (po przelaniu łodygowo-ziemista), która wraz...
Warto zacząć może nie od tego, że browary zgłaszające akces spływały bardzo powoli (dzień przed Festiwalem wyglądało, że będzie z osiem), ale od fatalnej logistyki-rok temu były siedziska stoliki itd, a teraz tylko takie stoliki wyższe i też nie za dużo i niestety jak na raucie-na stojąco....
Jest to piwo, warzone dla marketu Penny w Saksonii. Kupione w Görlitz. Czy występuje w innych landach? Tego nie wiem. W NRW jest np. niedostępne. Piwo kosztuje bagatela 39ct za butelkę 0,5l. Alkohol 4,9%. Barwa złota, piana całkiem niezła, zapach słodowo-chmielowy. W smaku delikatne, wpierw...
Comment